avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Examen INM
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Examen INM

Bună ziua! Am câteva întrebări care vreau să vi le adresez, întrebări despre examenul INM.
1. "În traducere liberă", să zic aşa, ce înseamnă INM?
2.Câţi ani durează pregătirea pentru acest examen?
3.Examenul INM este acelaşi lucru cu licenţa, adică masterul în drept?
4.Care este nota minimă cu care poţi să îl treci?
5.Doresc câteva modele de examene INM, care s-au dat în anii trecuți, doar ca să mă conving cât de cât de dificultatea acestui examen, vă rog frumos.
Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AndreeaAnda , utilizator 11:54, 2 August 2014
1.primul link care se afiseaza daca tastezi INM pe google este [ link extern ] /
deci raspunsul este : Institutul National al Magistraturii.
2. depinde de capacitatea fiecaruia de a invata..si de capacitatea intelectuala a fiecaruia. Unii iau examenul din prima incercare, imediat cum terminata facultatea....altii nu-l iau nici la a 7a incercare.
3 nu. Licenta e una, masterul in dreptu cu totul altceva si INM cu totul si cu totul altceva decat cele 2. Licenta o dai cand ai terminat facultatea. Dupa ce ai obtinut licenta in drept te poti inscrie la exam de admitere in INM daca iti doresti sa devii procuror sau judecator. Dupa ce ai trecut acest examen.. urmeaza 2 ani in care o sa fii auditor de justitie si o sa urmezi cursurile INM. La sfarsitul cursurilor se da un alt examen si daca il treci ..o sa fii judecator sau procuror (in functie de optiunea ta cand ai intrat la INM). Daca iti doresti sa devii avocat.. atunci iti trebuie licenta in drept si te inscrii la examenul pt Barou. Pt Notari e un alt examen specific.
Dupa ce ai diploma de licenta poti urma si un master. Nu e conditie pt INM sau Barou. Masterul e o formate profesionala teoretica ce nu este obligatorie pt accesul intr-o meserie juridica. Pentru a te putea inscrie la un concurs de acces intr-o meserie juridica trebuie sa ai doar licenta in drept- examenul care se da la sfarsitul ultimului an de facultate in cadrul facultatii. (asa cum dai bac cand termini liceul...asa dai licenta cand termini facultatea).Se da in cadrul facultatii si este organizat de facultate. Examenul la INM este organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.
4. In fiecare an se scoate un nr de locuri la concurs.Sunt 3 probe : proba teoretica este eliminatorie -rebuie sa ai minim 70 pct din 100 pentru a trece mai departe la urmatoarele probe. Se face o medie intre nota la proba teoretica , proba psihologica si proba de rationament logic..si in ordinea mediilor se intra pana se completeaza nr de locuri scoase la concurs.
5. Gasesti pe site subiectele...dar daca nu stii aceste informatii banuiesc ca inca nu esti la facultatea de drept deci nici nu stii drept asa ca o sa-ti fie greu sa apreciezi gradul de dificultate.Edit later : am vazut ca ai 13 ani. Pentru a indeplini conditiile de inscriere la INM trebuie sa ai 22 de ani ( liceu + facultate de 4 ani ).Peste 10 ani cine stie care o sa fie conditiile de admitere la INM. Daca iti doresti sa ajungi procuror sau judecator.. primul pas e sa studiezi cu interes materiile sociale (istorie, sociologie, psihologie, logica,filosofie, economie ) . Mare atentie si la gramatica.. e esentiala in interpretarea unui text legal si in formarea rationamentului. Recomand stiintele sociale ca profil la liceu.. dar nu e obligatoriu.
Bafta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2014
DahliaNoir, utilizator
Vă mulţumesc mult! Mi-aţi oferit informaţiile de care aveam nevoie şi mi-aţi răspuns foarte concret la întrebări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii-facultatea de drept ContSters86398 ContSters86398 Va rog mult sa-mi explicati cum se procedeaza !Dupa ce termini facultatea de drept esti avocat stagiar si trebuie sa stai pe langa un alt avocat s ate invete ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de facultatea de drept Arawes Arawes As dori sa fac Dreptul...dar am o nelamurire...exista o singura specializare sau mai multe? Adica este o singura facultate dar poti alege ca profesie ... (vezi toată discuția)
Cum pot ajunge procuror criminalist? Ruxandra17 Ruxandra17 Buna seara.Sunt eleva in clasa a 12-a la liceu si as vrea sa ajung procuror criminalist, insa am mai multe intrebari fara raspuns cu privire la ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)