avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie de proprietari fara a locui in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie de proprietari fara a locui in bloc

In blocul unde am locuit cu parintii mei si in care continua sa locuiasca acestia, presedintele si-a dat demisia si urmeaza sa aiba loc noi alegeri. Problema este ca nimeni nu vrea sa-si asume aceasta functie si este posibil ca asociatia sa ramana fara presedinte. Nu stiu de ce oamenii se feresc atata de presedintia unei asoc de proprietari, probabil din lipsa de informare, avand impresia ca presedintele are responsabilitati uriase sau ca va trebui sa munceasca pe branci. Eu am citit ca presedinte are rol de reprezentare in fata autoritatilor si a furnizorilor (semneaza contracte), supravegheaza activitatea angajatilor - administrator, femeie de serviciu, cenzor - si a comitetului, duce la indeplinire hotararile AG. Majoritatea locatarilor in bloc sunt insa batrani fara energia necesara, chiriasi fara responsabilitate, sau tineri cu joburi solicitante. Legea nu prevede ce se intampla in aceasta situatie. Eu as dori sa ma implic, pt ca multi vecini ma cunosc, au incredere in mine, parintii inca locuiesc acolo si ii vizitez aproape zilnic. Formal nu sunt proprietara apart, dar oricum eu sunt unica mostenitoare. Exista vreo posibilitate sa preiau functia in aceste conditii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2014
coryzalia, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:35, 2 August 2014
Legal, nu.
Dar daca obtineti acordul tuturor proprietarilor, ati putea propune vecinilor dv. sa-l aleaga presedinte pe tatal dv., dar practic sa va ocupati dv. de problemele asociatiei.
Nu sunt multe situatiile in care presedintele asociatiei ar trebui sa se deplaseze expres undeva.
De multe ori autoritatile accepta chiar si prezenta administratorului in locul presedintelui, asa ca ati putea sa va orientati spre aceasta solutie.
Din pacate tata are dementa si mama abia mai merge dupa o operatie complicata la coloana. Sa inteleg ca nu este obligatoriu sa existe un presedinte, daca se accepta si prezenta admininistratorului. Problema se pune cand va trebui semnat un contract cu un furnizor de servicii, sau ceva de genul asta, intrucat administratorul nostru este o firma (SCOMET). Poate semna si un membru de comitet? Membrii comitetului se implica in problemele blocului, poate s-ar gasi vreunul sa semneze in aceste situatii.
Pai in cazul acesta unul din membrii comitetului poate prelua atributiile presedintelui si stampila.
Deci exista oameni care sa se implice!
Nu, administratorul nu poate inlocui, legal, presedintele asociatiei. Am spus doar ca uneori se trece cu vederea. Dar daca nu se trece?
Deci trebuie sa fie cineva din comitet care sa tina locul presedintelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cu apa oprita pentru neplata facturilor iar actele asociatiei lipsesc corinaarh corinaarh Buna ziua, As avea nevoie de putina indrumare pentru a iesi din situatia disperata in care inteleg acum ca ne-au adus propria naivitate si neglijenta, dar si ... (vezi toată discuția)
Lipsa presedinte bloc cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 19 ap.presedintele a decedat in urma cu 3 ani.avem numai cenzor,fara comitet de bloc. dupa trei ad.gen. nu s-a ales alt presedinte. administratorul ... (vezi toată discuția)
Renuntare administrare bloc voluntar voluntar Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatorul subiect. Acum un an si jumatate mi s-au predat actele blocului deoarece administratorul momentului respectiv a ... (vezi toată discuția)