avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe obtinute pe vechiul cod de procedura penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe obtinute pe vechiul cod de procedura penala

Buna ziua! In ce masura probele obtinute la momentul la care era in vigoare vechiul cod de procedura penala, pot fi folosite in cadrul unui proces penal inceput dupa intrarea in vigoare a noului CPP, i conditiile in care noile relementari precizeaza ca anumite actiuni se pot desfasura doar dupa inceperea urmaririi penale?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:48, 4 August 2014

ART. 4 LPACPP
(1) Actele de procedură îndeplinite înainte de intrarea în vigoare a Codului de procedură penală, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare la data îndeplinirii lor, rămân valabile, cu excepţiile prevăzute de prezenta lege.
(2) Nulitatea oricărui act sau oricărei lucrări efectuate înainte de intrarea în vigoare a legii noi poate fi invocată numai în condiţiile Codului de procedură penală.
(3) În cauzele aflate în curs de judecată la data intrării în vigoare a legii noi, încălcarea, în cursul urmăririi penale, a dispoziţiilor legale privind prezenţa obligatorie a învinuitului sau a inculpatului ori asistarea obligatorie a acestora de către apărător poate fi invocată până la începerea dezbaterilor.
Actele de procedura sunt valabile.
Puteti insa incerca sa dovediti ca exista vatamare si sa faceti aparari.
In general pe aspecte de neconstitutionalitate si incalcari ale CEDO va puteti orinta sub aspectjuridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vcpp vs ncpp FRD FRD in cazul in care un dosar penal este inceput sub imperiul vcpp iar pana la acest moment nu s-a solutionat acest dosar ,intrebarea este actele de cercetare ... (vezi toată discuția)
Legea penala mai favorabila - controverse privind circumstantele si individualizarea pedepsei cezarad cezarad Am o nelamurire legata de modul in care se aplica legea penala mai favorabila in ceea ce priveste anumite institutii de drept penal, in special in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Prescriptia in ncp condor77 condor77 La infractiunea cu prescriptia de 5 ani daca s-au efectuat cercetari si s-a dat NUP si au trecut 5 ani de la data comiterii presupusei fapte, a intervenit ... (vezi toată discuția)