avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proprietar sau coproprietar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proprietar sau coproprietar

buna ziua.in anul 2000 tatal meu a cumparat o garsoniera impreuna cu bunica mea(mama tatalui meu)in acte sant amindoi trecuti,,cumparatori,,primul este tatal meu si dupa bunica.tatal meu in acel an era casatorit cu mama mea in prezent divortat iar bunica vaduva(in prezent tot vaduva).sant doi copii la parinti.intrebarea mea este:daca bunica,,decedeaza,, cui ramine partea bunicii?tatalui meu sau celuilalt copil?si invers daca tatal meu,,decedeaza,,inaintea bunicii ce se intimpla?va multumesc
Cel mai recent răspuns: covadonga , utilizator 01:13, 23 Mai 2009
Conteaza aportul banesc adus de fiecare la cumpararea garsonierei.
Apoi,daca la acel moment parintii nu erau divortati,acea cota parte din garsoniera este bun comun al mamei si al tatalui.
Parintii nu si-au partajat bunurile,in urma divortului?

Daca bunica decedeaza,la mostenire vin copiii acesteia(am inteles ca are doi).
Daca se intampla evenimentul nefericit cu privire la tatal dumneavoastra,copiii sai au vocatie succesorala.

Pentru ca nu ati expus clar situatia,in felul acesta am putut sa raspund.
Nu prea se intampla nimic.
Cotele referitoare la mostenire sunt prevazute de lege.
La fel si mostenitorii.
va multumesc.de acontul banesc nu prea stiu multe detalii,iar de parintii mei stiu ca atunci cand au divortat sa partajat doar apartamentul in care au stat si inca mai stau.deci sa inteleg ca partea bunicii daca decedeaza revine copiiilor chiar daca tatal meu(fiul bunicii)este primul ca proprietar pe contractul garsonierei?multumiri
Nu are importanta neaparat ordinea in care sunt inscrisi in actul de proprietate.Conteaza suma de bani pe care a platit-o fiecare.
Pot fi proprietari fiecare pe jumatate din garsoniera sau altfel.

Partea bunicii va fi mostenita de catre copiii acesteia( tatal dumneavoastra si fratele sau),nepotii nu vin la mostenire in acest caz(doar daca tatal lor n-ar mai fi).
Sper ca m-am facut inteleasa.

Va doresc tuturor viata lunga.:)





Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2009
ContSters76710, utilizator
:vishenka:va multumesc

Alte discuții în legătură

Urgent covadonga covadonga buna ziua.in anul 2000 sa cumparat o garsoniera pe numele tatalui meu si mama lui.in acte sant trecuti in ordinea urmatoare:numele tatalui meu specificandu se ... (vezi toată discuția)
Succesiune si mostenitori covadonga covadonga Buna ziua.am o problema de rezolvat si nu stiu unde sa ma duc mai intai.tatal meu si bunica mea(mama tatalui)au cumparat impreuna o garsoniera in anul ... (vezi toată discuția)
Divort,propietar si uzufruct covadonga covadonga buna seara.am o nelamurire.parintii mei sant divortati din urma divortului mama mea a devenit proprietar a apartamentului in care stau amindoi parintii,tatal ... (vezi toată discuția)