avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent

buna ziua.in anul 2000 sa cumparat o garsoniera pe numele tatalui meu si mama lui.in acte sant trecuti in ordinea urmatoare:numele tatalui meu specificandu se si numele mamei mele ca fiind casatoriti(in prezent divortati) si bunica vaduva.la divortul parintilor mei nu sa facut partaj la aceasta garsoniera doar la apartamentul lor.tatal meu a decedat aceasta luna pe 12,bunica(mama tatalui meu)cere sa se faca succesiune la garsoniera.noi santem doi copii la parinti(fiica si fiu)majori,iar tatal meu mai are o sora.nelamurirea mea sau a noastra ca fiind copiii tatalui meu este ptr ce vrea bunica sa se faca succesiune la garsoniera si noi copiii ce avem de facut in cazul acesta.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: covadonga , utilizator 16:15, 26 August 2009
Sa dezbateti succesiunea, asta doreste bunica dvs.! Mergeti la un notar public toti mostenitorii si acolo veti afla exact ceea ce va intereseaza!
Efectul dezbaterii succesiunii de pe urma tatalui dvs. va fi acela ca voir fi identificate cotele, mostenitorii si masa succesorala ramasa la data decesaului sau.
Cu alte cuvinte se va lamuri cine este proprietar, in ce cote si pe care anume bunuri.
Din ceea ce spuneti dvs. la acest moment ... proprietarii imobilului sunt bunica dvs., -potrivit cotei din contractul de vanzare cumparare-, mama dvs. impreuna cu dvs. cei doi copii .....
De precizat ca mama dvs. nu are calitatea de proprietar ca urmare a succesiunii ci ca urmare a faptului ca este un bun dobandit in timpul casatoriei cu tatal dvs. si care nu a fost partajat la data divortului.
Poate ca interesul mamei tatalui dvs. -bunica dvs.- este acela de a imparti aceasta garsoniera ... de a-si lua cota ei. De ce anume .. ?
E greu sa spunem noi.
Odata deschisa succesiunea , bunica are dreptul de a cere iesirea din indiviziune , dezbaterea acesteia (cuprinzand si bunul sus mentionat ) .Daca aceasta e optiunea ei , nu poate fi , nicidecum , constransa a ramane in indiviziune.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
in cazul in care nu se face succesiunea in timp scurt si bunica ,,decedeaza,, ce se va intimpla cu aceasta garsoniera mostenitori etc?o alta nelamurire a mea:bunica poate face acte de vinzare cumparare intre ea si fiica ei,acum ne mai fiind in viata tatal meu ?va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar sau coproprietar covadonga covadonga buna ziua.in anul 2000 tatal meu a cumparat o garsoniera impreuna cu bunica mea(mama tatalui meu)in acte sant amindoi trecuti,,cumparatori,,primul este tatal ... (vezi toată discuția)
Succesiune si mostenitori covadonga covadonga Buna ziua.am o problema de rezolvat si nu stiu unde sa ma duc mai intai.tatal meu si bunica mea(mama tatalui)au cumparat impreuna o garsoniera in anul ... (vezi toată discuția)
Mostenire AlMaria AlMaria Buna ziua, Am si eu doua intrebari si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu cate un raspuns: 1. In 1997 a decedat bunicul meu. La aceea data tocmai ... (vezi toată discuția)