avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract V-C clauze suplimentare- rog solutii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract V-C clauze suplimentare- rog solutii

Doresc sa achizitionez un imobil si am inteles ca nu se poate face contractul de V-C doar pe numele unuia dintre soti prin notariat (eu am fost asociat intr-o firma care este in curs de pronuntare faliment - mi-e teama de cine stie ce repercursiuni sau atragerea raspunderii...). Daca fac contractul pe numele unor prieteni/rude, ce clauze as putea mentiona astfel incat sa fiu cat mai acoperit si mai sigur pe investitia facuta (sa ma trec ca si coplatitor sau...)? Mentionez ca voi achizitiona imobilul in rate pe 14 ani de la proprietar.

Va rog sa ma ajutati cu o solutie! Multumesc frumos!
Mai intai interesati-va ce raspundere puteti avea dvs ca asociat.
Cumparatul pe numele altora e o alegere gresita daca nu va faceti probe privind simulatia.
Puteti schimba regimul matrimonial, incheiati o conventie si astfel bunul va fi propriu al partenerului.
apelati la un avocat inainte de a alege variante.
cand ziceti conventie la ce va referiti?
si inca ceva: la ce va referiti cand spuneti "probe privind simulatia"?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
1.-convenite=contract...
2.-orice mijloc de proba din care sa rezulte ca de fapt apartamentul in cauza nu este de fapt al prietenilor ci al dvs... de obicei, este un alt inscris, o declaratie pe propria raspundere, in care prietenul recunoaste ca de fapt dvs sunteti proprietar si nu el al respectivului imobil...

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Acest inscris trebuie autentificat la notar, sau este de ajuns sa fie semnat de ambele parti. Este recunoscut in instanta ,sa zicem?
Multumesc frumos!

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu trebuie autentificat, la notar se face numai contractul de vanzare oficial, inscrisul il faceti intre dvs, vanzator si cumparatorul din act, vanzatorul va sti ca dvs dati banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

legea 118/1990 actualizata 2015-pot beneficia de depagubiri banesti? petreica petreica familia mea a fost deportata an baragan anpreuna cu fratele la varsta de 1an si la o luna a decedat din cauza conditiilor si va rog un raspuns daca beneficiez ... (vezi toată discuția)
Notarul a eliberat socrului meu o copie a contractului de proprietate- este legal? erikka erikka BUNA SEARA Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire in data de 11 12 2012 am mers la un domn notar ptr donare de parte a spus ca totul este ok sa ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie procedat ca unica fiica sa primeasca in proprietate imobilul? gykkut gykkut Buna ziua.Am o prietena de 45 de ani din Iasi,careia tatal ei (singurul parinte ramas in viata,mama fiind decedata),doreste sa-i lase ei apartamentul (aflat in ... (vezi toată discuția)