avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare adeverinta fost angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare adeverinta fost angajat

Buna va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
- un fost angajat, al carui contract s-a incheiat in urma cu 2 sapt, solicita o adeverinta pentru medic si pentru casa de pensii cu numarul de zile de concediu de boala din ultimele 12 luni. Pot eu sa ii eliberez adeverinta daca nu mai e angajat in firma?Sau mai bine spus sunt obligata sa ii eliberez asemenea adeverinta daca nu mai e angajat?.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lilly11a , utilizator 13:31, 5 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
asta am gasit si eu. dar nu e specificat nimic legat de obligatia de eliberare a adeverintei referitoare la concediile medicale din perioada contractului. oricum eu i-am facut adeverinta. daca asta il ajuta si firmei nu ii face rau de ce nu. multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta vechime didi24 didi24 Buna ziua , sotului meu fostul patron refuza sa-i elibereze adeverinta de vechime, a fost o firma de contructii si nu are secretariat sau ceva ca sa poata face ... (vezi toată discuția)
Adeverinta salariat daniel1138 daniel1138 Am solicitat o adeverinta de salariat insa mi-a fost refuzata eliberarea acesteia,motivul fiind: [quot]Firma se afla in insolventa si ca nu se pot elibera ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime CarmenRotaru3 CarmenRotaru3 In cazul in care, in urma unei cereri formale, fostul angajator refuza eliberarea adeverintei de vechime, ce optiuni am si care anume este articolul de lege pe ... (vezi toată discuția)