avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continuare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continuare activitate

Buna ziua,
Doresc sa aflu daca mai pot lucra ( in sectorul particular sau bugetar, si in ce conditii), avand in vedere ca in momentul de fata sunt pensionar (militar) si mai beneficiez si de o indemnizatie (legea 341/2004).

P.S. Mentionez ca acum lucrez la o firma privata cu contract de munca pe perioada determinata.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tif , utilizator 18:09, 6 August 2014
Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International
art.17
(1) Beneficiarii dreptului la pensie apartinand atat sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire, potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativteritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile persoanelor care:
a) la data intrarii in vigoare a prezentului capitol sunt pensionari cumularzi;
b) dupa data intrarii in vigoare a prezentului capitol devin pensionari cumularzi.

Asadar, puteti beneficia de cumulul pensiei nete cu veniturile realizate indiferent de cuantumul acestora daca lucrati in sectorul privat.

Nu puteti beneficia de cumulul pensiei nete cu veniturile realizate daca lucrati in sectorul bugetar, daca valoarea pensiei nete depaseste nivelul castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat

Puteti beneficia de cumulul pensiei nete cu veniturile realizate daca lucrati in sectorul bugetar, daca valoarea pensiei nete nu depaseste nivelul castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat
Multumesc foarte mult pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie-salariu maria_55 maria_55 Buna ziua! Sunt profesor si ar trebui sa ma pensionez la limita de varsta (65 ani) in martie 2015. As putea functiona pana la sfarsitul anului scolar (iunie ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu machis machis Mai este in vigoare interdictia de a cumula pensia cu salariul daca acaesta depaseste o anumita valoare ? (vezi toată discuția)
Functionar public - cumul pensie cu salariu Vali1961 Vali1961 In 2004 am fost pensionat anticipat din MApN.Din 2007 a trebuit sa renunt la pensie,caci m-am angajat ca functionar public cu statut special la MJ.In prezent ... (vezi toată discuția)