avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasarea din Romania in Luxemburg
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasarea din Romania in Luxemburg

in baza carui act facem o detasare in Luxemburg-UE? ce reprezinta formularul A1? pe ce perioada si cum intocmim actul aferent detasarii? poate fi pastrat angajatul detasat pe statul de plata al societatii care detaseaza; pentru un raspuns afirmativ: se mai suspenda contractul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 7 August 2014
1. Formularul A1 este emis de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale
Potrivit prevederilor legale în vigoare lucrătorii trimişi să lucreze în străinătate trebuie să dovedească caracterul de asigurat.
Prin formularul A1 „Certificat cu privire la legislaţia aplicabilă“ se dovedeşte caracterul de asigurat al persoanei detaşate, astfel încît, o persoană să nu fie supusă în acelaşi timp ambelor legislaţii de securitate socială sau, să nu-i fie aplicată niciuna dintre cele două legislaţii. Lucrătorul care primeşte un astfel de certificat poate dovedi cu el apartenenţa la sistemul român de asigurări sociale.
Cererea pentru eliberarea formularului A1 se completează de către angajator pentru unul sau mai mulţi salariaţi care vor fi detaşaţi şi se depune la C.N.P.A.S. cu 30 de zile calendaristice înainte de începerea perioadei de detaşare.

În vederea eliberării formularului A1 este necesar un dosar care trebuie să cuprindă certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că angajatorul nu are datorii la bugetul de stat la data solicitării formularului, adeverinţă privind stagiul de cotizare realizat în ultimile 12 luni, emisă de casa judeţeană de pensii pentru fiecare angajat detaşat, ultima situaţie financiară a angajatorului, copie a certificatului de înregistrare fiscală, contractul individual de muncă înregistrat la I.T.M. pentru angajatul care urmează a fi detaşat, adeverinţă de la I.T.M. din care să rezulte numărul de salariaţi, certificatul constatator emis de O.N.R.C. în luna în curs contractul tradus încheiat între angajatorul din România şi angajatorul din statul de ocupare.

Vedeti si :
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

2. In cazul in care salariatul urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatii referitoare la:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.

Aceste informatii trebuie sa se regaseasca in continutul unui act aditional la c.i.m.

3. Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.

4. Formularul A1 se solicita numai in cazul detasarii lucratorilor romani pe teritoriul UE .
Pentru delegare nu se solicita acest formular.

5.Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

raspunsul pe care contam. multumesc
Am sunta la 2 ITM-uri din tara pentru a ma interesa daca poate fi pastrat angajatul pe statul de plata al societatii care detaseaza, am primit 2 raspunsuri in baza logicii fiecarei persoane, logica buna aveau ambele. Cine detaseaza e obligat la plata cazarii, transportului si a unei indemnizatii de 50% din salariul de baza zilnic, care se acorda lunar, insa dorim sa pastram angajatul pe statul nostru de plata, mai exact dorim sa platim noi tot, este posibil? Nu am dori sa facem suspendarea contractului, cei de la ITM nu mi-au vorbit de legea mai favorabila, mi-au spus ca trebuie suspendat CIM. De ce trebuie sa suspendam CIM, daca avem act aditional si formularul A1 si dorim sa facem noi toate platile salariale angajatului in speta?
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
ContSters327883, utilizator
Exista posibilitatea ca unitatea care detaseaza sa plateasca drepturile salariale ale persoanei pe care o detaseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare in ue clueorc clueorc Buna ziua, Daca un angajat al unei societati din Romania este detasat in UE pe o perioada de 1 sau 2 ani, in baza unui contract intre o societate din UE si ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in tara cu detasare in strainatate ohiki ohiki Buna ziua. O intreprindere individuala cu cod Caen 7820 poate face contracte de munca cu detasare in strainatate? Daca da, in ce conditii? (vezi toată discuția)
Formular e 101 Chiriac Roxana Chiriac Roxana Buna ziua. Cunoaste cineva de unde se poate obtine formularul E 101 , care substituie A1??? (vezi toată discuția)