avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare

La primirea deciziei asupra incapacitatii de munca - pensie invaliditate gr.II) ,se inceteaza CIM de drept ( conf.art.56 (1) lit.c) ....daca la revizuire ,dupa 6 luni,comisia il trece in gr III ,cu drept de munca ( 1/2 norma) ,unitatea este obligata sa-l reangazeze?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gluten , utilizator 12:46, 6 August 2014
Codul muncii nu prevede o obligatie a angajatorului de a reangaja un salariat caruia ii inceteaza sau i se schimba pensia de invaliditate din gr. II in gr. III.
Nici un alt act normativ nu prevede lamuriri,in acest sens?
Ar fi doar o datorie morala?!
Multumesc
Nu cred ca se poate considera ca fiind o datorie morala a angajatorului fata de fostul salariat.

Nici Codul Muncii si niciun alt act normativ nu prevede o astfel de obligatie in sarcina angajatorului.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca conf. art.56 lit c cm Antoanela Geaman Antoanela Geaman Supun atentiei dvs. urmatoarea problema. Salariatei X i se inceteaza cim conform art.56 lit c) fara a avea comunicata deciza de pensionare pentru ... (vezi toată discuția)
Pensionare revizuibila roxxzzy roxxzzy Ce este pensionarea revizuibila. Cand ai un astfel de angajat cum faci suspenzi contractul de munca sau il incetezi? (vezi toată discuția)
Bună ziua, comisia medicală m-a încadrat în gradul iii de ... URIAS URIAS Bună ziua, Comisia medicală m-a încadrat în gradul III de invaliditate, cu drept de muncă de 4 ore, însă angajatorul mi-a spus că îmi suspendă ... (vezi toată discuția)