Daca s-a desfiintat (prin demolare) imobilul asupra caruia era constituita abitatia, ce mai poate cere persoana care odata beneficia de acest drept? Acel imobil care s-a demolat nu a fost niciodata locuit, fiind o darapanatura, cred ca nici pereti nu avea. Daca puteti sa ma ajutati cu o lamurire pentru ca nu prea am gasit ceva strict legat de pierderea dreptului de abitatiune in codul civil. Am inteles ca daca nu mai exista locuinta, nu mai exista nici dreptul de a locui in ea. Specific ca dreptul de abitatie viagera s-a facut cu titlu gratuit, iar persoana respectiva mai are acest drept de abitatie viagera si pe alt imobil de-al meu. Daca vreau sa vand acel teren ramas gol, cum trebuie sa procedez?
As incerca la primaria sa cer copie dupa dosar. Nu pot lamuri situatia cu persoana respectiva pentru ca nu mai vorbim si nici nu cred ca este in tara. Ma gandesc ca poate si arhitectul care a facut proiectul poate are la dosar toate hartiile astea. Oricum, radierea trebuie sa o cer eu dupa cate am inteles,nu? Si sa o inscriu in cartea funciara.
Multumesc mult pentru ajutor.
Da, incercati sa discutati cu arhitectul intai, sa vedeti cine a semnat cererile... inclusiv cele adresate primarie... etc
Cand aveti mai multe informatii despre ce s-a intamplat exact si cum s-a emis autorizatia de demolare, puteti sa va lamuriti si mai exact asupra cailor de rezolvare a acestei probleme.
In demersurile dvs este important sa descoperiti si toate actele care au fost solicitate si semnate chiar de beneficiarul clauzei.... cine stie... poate o sa fiti nevoit sa ajungeti chiar in instanta pentru a rezolva problema si trebuie sa cunoasteti toate aspectele.
Mult succes!!!