avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Valabilitate titlu executoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Valabilitate titlu executoriu

Va salut,

As aprecia mult daca ma poate lamuri cineva cu privire la cat timp este valabil un titlu executoriu.
Mai concret,o hotarare judecatoreasca definitiva pronuntata la inceputul anului 2012 acorda o suma de bani reclamantului cu titlul de daune.Intrucat paratul nu avea si nu are nici un venit sau bun urmaribil,hotararea judecatoreasca a ramas doar pe hartie,creditorul neavand ce executa.Paratul detine un cont bancar care este pe sold zero.Pana in prezent contul nu a fost blocat de catre creditor.
Intrebarea este: Cat timp de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti poate creditorul sa solicite blocarea contului bancar al debitorului(ambii sunt persoane fizice) si in ce mod se realizeaza concret depistarea bancii unde are contul debitorul.

Mutumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:16, 6 August 2014
Executorul judecatoresc demareaza etapele si proocedura executarii silite la cererea creditorului
Tot la staruinta creditorului,daca acesta periodic reinnoeste cererea de mentinere pe rol a cererii de executare,executorul poate desfasura acte si actiuni pe parcursul mai multor ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de executare silita efectuata prin intermediul unei firme de recuperare madoiclimber madoiclimber Buna ziua, as dori si eu o parere in urmatoarea speta. In cursul anului trecut am apelatt intr-un litigiu la o firma de recuperari creante cu care am incheiat ... (vezi toată discuția)
Cand este o hotarare judecatoreasca executorie? ToaderDaniela ToaderDaniela Ma aflu intr-un proces de evacuare cu fostul meu sot. Am castigat pe fond si in apel. Acum astept redactarea sentintei dupa apel. As dori sa stiu daca in ... (vezi toată discuția)
Acte de executare tatiana28 tatiana28 Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri.Este legal ca executorul judecatoresc sa emita somatii la alta adresa desi cunoaste adresa de domiciliu a ... (vezi toată discuția)