buna ziua,
dupa o perioada destul de lunga de stat acasa, am reusit sa semnez, pt doua luni, deocamdata, un contract civil. intrebarea mea este, imi pot lua cumva cateva libere in aceasta vara, eu prezentandu-ma zi de zi la serviciu (desi nu e nevoie de mine mereu),toata lumea imi spunandu-mi ca sunt colaborator sau ocazional. stiu ce inseamna, dar din pct. de vedere legal, cum sta treaba? stiu ca poate e absurd ce vreau, dar pentru copiii mei, aflati in vacanta, nu e. :)
multumesc mult!
Relatia cu beneficiarul serviciilor prestate de dumneavoastra e data de contractul de prestari servicii pe care-l aveti. Acolo trebuia sa fie trecute aceste aspecte. Daca nu, tot cu el trebuie sa negociati programul si sa semnati act aditional. Nu e o lege care sa precizeze ceea ce dumneavoastra sugerati.
Codul Fiscal nu are nicio legatura cu incheierea contractelor civile. Conditiile de incheiere sunt supuse Codului Civil.
Potrivit art.1169 C.civ., părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.
Astfel, in cadrul unui contract civil se poate insera o clauza cu privire la perioada de concediu.
multumesc mult pentru raspunsurile primite!
in contract este precizat doar obiectul muncii si modul de incetare al lui. ideea este ca, eu sper la o prelungire a lui, pentru ca asa am discutat la semnare, si nu vreau "sa-mi pun cenunsa-n cap". poate ajuta sa va spun ca este vorba despre o institutie. deci, daca as vorbi direct cu conducerea, as putea beneficia de niste libere fara incetarea sau suspendarea contractului? cu plata, cum ar sta lucrurile?
zi buna tuturor!