avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract civil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract civil

buna ziua,
dupa o perioada destul de lunga de stat acasa, am reusit sa semnez, pt doua luni, deocamdata, un contract civil. intrebarea mea este, imi pot lua cumva cateva libere in aceasta vara, eu prezentandu-ma zi de zi la serviciu (desi nu e nevoie de mine mereu),toata lumea imi spunandu-mi ca sunt colaborator sau ocazional. stiu ce inseamna, dar din pct. de vedere legal, cum sta treaba? stiu ca poate e absurd ce vreau, dar pentru copiii mei, aflati in vacanta, nu e. :)
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 8 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Relatia cu beneficiarul serviciilor prestate de dumneavoastra e data de contractul de prestari servicii pe care-l aveti. Acolo trebuia sa fie trecute aceste aspecte. Daca nu, tot cu el trebuie sa negociati programul si sa semnati act aditional. Nu e o lege care sa precizeze ceea ce dumneavoastra sugerati.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
george-neagu, moderator
Codul Fiscal nu are nicio legatura cu incheierea contractelor civile. Conditiile de incheiere sunt supuse Codului Civil.

Potrivit art.1169 C.civ., părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.
Astfel, in cadrul unui contract civil se poate insera o clauza cu privire la perioada de concediu.
multumesc mult pentru raspunsurile primite!
in contract este precizat doar obiectul muncii si modul de incetare al lui. ideea este ca, eu sper la o prelungire a lui, pentru ca asa am discutat la semnare, si nu vreau "sa-mi pun cenunsa-n cap". poate ajuta sa va spun ca este vorba despre o institutie. deci, daca as vorbi direct cu conducerea, as putea beneficia de niste libere fara incetarea sau suspendarea contractului? cu plata, cum ar sta lucrurile?
zi buna tuturor!
Totul se poate solutiona prin negociere intre dvs si beneficiarul lucrarii respective.

Alte discuții în legătură

Tichete de masa in contractul civil Adi Lungu Adi Lungu Buna seara. In cazul unui C.I.M., angajatorul ii poate oferi beneficiarului acestui contract tichete de masa? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de mandat director general cosmin8917 cosmin8917 Buna seara, Intr-un contract de mandat pt Directorul general pot trece renumeratia neta sau trebuie obligatoriu cea bruta? Va multumesc (vezi toată discuția)
Acord de confidențialitate retroactiv urgent Adevar1 Adevar1 Angajatorul a cerut semnarea unui contract de Confidentialitate datat retroactiv (i.e 2012). Este ilegal sa semnez astfel de contract si ce repercursiuni ar ... (vezi toată discuția)