avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim

Lucrez in sistemul bugetar si nu am beneficiat de majorarea salariului minim de la 1 iulie. In prezent am salar de incadrare 877 lei care include si 20% spor de vechime. La salarul de incadrare se mai adauga un spor de 15% si astfel pe fluturas la total salarii apare 1009.
As vrea sa stiu daca salariul meu nu trebuia sa creasca de la 877 la 900 lei pentru ca sporurile se adauga la salariul de incadrare, nu? iar salariul minim brut este de 900 lei.
Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: mari71 , utilizator 08:56, 8 August 2014
Toate salariile sub 900 lei , trebuiau majorate de la 01.07.2014, indiferent de sectorul in care se lucreaza.

In acest sens, daca nu s-au efectuat aceste majorari , atunci se poate sesiza ITM-ul / Inspectia Muncii.

HG 871/2013:
Art. 3
(1) Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevăzut la art. 1 şi 2 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii prevăzute la alin. (1) se fac de către personalul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin inspectoratele teritoriale de muncă judeţene şi al municipiului Bucureşti, împuternicit, după caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim, amenda pentru nerespectare 71Ica 71Ica buna ziua, as avea o intrebare, care este amenda in cazul nerespectarii salariului minim pe economie? va multumesc! (vezi toată discuția)
Salariu minim bugetar Caporal Caporal Buna in prezent lucrezi in sistemul militar ca soldat gradat profesionisti. Salariu meu de baza este 775 lej - sub salarul minim pe economie. Noi militarii ... (vezi toată discuția)
Ingrijitoare la o gradinita darkside darkside Se poate ca o persoana care lucreaza ca ingrijitoare la o gradinita sa aiba salariu de incadrare de 675 lei si in ciuda faptului ca ar trebui sa aiba spor de ... (vezi toată discuția)