Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Autorizatie construire pentru inchidere balcon la casa?
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Autorizatie construire pentru inchidere balcon la casa?

Un proprietar de casa locuit (nu locuinta la bloc)vrea sa isi inchida cu tamplarie de aluminiu si OSB un balcon care da dintr-o camera pe care o are la aceasta casa .
Este nevoie de autorizatie de construire pentru inchiderea balconului?
Precizez ca balconul nu se afla langa vreun zid comun cu vecinul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:45, 8 August 2014
Pentru orice modificare din punct de vedere arhitectural este necesara autorizatie de construire.
Conform legislației in vigoare, executarea lucrarilor de inchidere a balconului unei locuinte este permisa numai in baza unei autorizatii de construire, eliberata de serviciile abilitate ale primariei.
In cazul constatarii executarii de lucrari fara autorizatie de construire, Legea 50/1991, modificata si republicata, prevede aplicarea unor sanctiuni substantiale ,oricum mai mari decat costul proiect + autorizatiei de constructie
Necesitatea autorizarii executarii constructiei rezida si din aspectul modificarilor la structura de rezistenta a constructiei,daca terenul/constructia deja existenta suporta modificarea caracteristicilor,generate de greutatea suplimentara a inchiderii
Nu in ultimul rand ,unul dintre interese autorizarii unei inchideri balcon,este si acela de plata suprafata nou creata - care evident modifica suprafata utila a bunului imobi,pentru care autoritatea fiscala impune si percepe impozite suplimentare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închidere balcon termopan et.2 ioan314 ioan314 Buna ziua, Se da următoarea ipoteză: Bloc construcție 2012, de mici dimensiuni, 2 etaje, balcon ce se dorește a fi închis cu termopan. Locația ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon tip logie lucian1956 lucian1956 Buna seara, Un proprietar doreste sa inchida un balcon tip logie cu tamplarie termopan. Blocul nu este reabilitat. Unii vecini spun ca nu se poate fiindca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am 2 intrebari legate de schimbarea tamplariei cu ... Hybrid Hybrid Buna ziua, Am 2 intrebari legate de schimbarea tamplariei cu termopan la un apartament. 1. Balconul era de tip inchis, cu cornier din ala vechi, ... (vezi toată discuția)