avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare RCA

buna ziua, nu gasesc in incercarile mele de a ma documenta urmatoarea informatie, am fost implicat intr-un eveniment rutier, am fost accidentat din spate si impins intr-o alta masina, cu persoana pe care am lovit-o eu usor ne-am inteles amiabil eu urmand sa ii platesc dauna deoarece rca-ul era expirat de cateva zile fara sa imi dau sea, dauna persoanei atinsa de mine este una minora, insa la mine dauna din spate schimba total datele problemei, dauna este una foarte ampla, posibil chiar sa fie dauna totala masina.

conform legislatiei in vigoare voi fi despagubit de firma la care avea rca persoana care m-a lovit din spate sau nu? a fost un accident in lant, mai multe masini implicate.

multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:27, 12 August 2014
Nu aveati de ce sa va intelegeti cu persoana pe care ati lovit-o fiind impins de masina din spate si nici ce daune sa ii platiti chiar daca aveati asigurarea expirata.

Toate daunele sunt platite de asiguratorul RCA al vinovatului!


suntem totusi in romania, am incercat sa explic domnilor ofiteri, a zis ca e un proces de durata, de facut expertize sa dovedesc ca eu am franat la timp si am fost aruncat, asta nu conteaza, dauna este minima pe fata un far si o bara zgariata, nu este problema, mare mea problema si intrebare este daca voi intampina probleme la firma rca care trebuie sa ma despagubeasca pentru dauna spate, daca o sa imi refuze plata pe motiv de rca expirat.
In mod normal , da, ar trebui sa fiti despagubit , de fapt sa se plateasca reparatiile pt. masina dvs de catre firma unde are RCA persoana care v-a lovit. DAR....depinde unde, la ce societate de asigurari este facuta asigurarea obligatorie, deoarece , sunt cateva care nu platesc daunele asiguratilor . Nu platesc nici serviceuri-lor auto care repara masina , si intarzie nejustificat , reduc sumele , amana , etc. Din pacate, la noi , oamenii cand isi faca RCA , le vor pe cele mai ieftine, fara sa se gandeasca si la o dauna si ca pot avea probleme.
Exista o lista cu societatile de asigurare care sunt rau platnice , interesati-va , eu nu le pot numi aici.
Care ar fi motivul ptr care sa faci o asigurare scumpa atat timp cat nu beneficiezi de ea?

Este problema ASF sa supravegheze piata asigurarilor si sa ia masuri impotriva asiguratorilor rai platnici. Doar cei de acolo sunt platiti destul de "gras"!
Fara nicio indoiala, in mod cert, indiferent daca ati franat sau nu, vinovat este cel care v-a lovit si asiguratorul nu are motiv legal sa refuze plata daunelor ambelor masini. Pentru lipsa unei polite RCA, cel mult se putea sa fiti amendat.

Alte discuții în legătură

Tamponare cu o masina cu numere straine. iamcristina iamcristina Buna ziua. Joi ma duceam la Bucuresti impreuna cu sotul meu si in Saftica, la o trecere de pietoni, am oprit sa acordam prioritate unei doamne. Am asteptat noi ... (vezi toată discuția)
Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca vinovatului herion herion Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Domnisoara vinovata are RCA. Din pacate am descoperit ca am uitat sa-mi fac ITP-ul. Firma de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! astazi am fost implicat intr-un accident rutier. vinovatul ... maria979645 maria979645 Buna ziua! Astazi am fost implicat intr-un accident rutier. Vinovatul nu a acordat prioritate in sens, a lovit o masina ce se afla deja in sens si masina mea. ... (vezi toată discuția)