avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie teren arendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie teren arendat

Tatal meu detine un teren agricol, arendat la o societate,pe care vrea sa mi-l dea prin donatie.
Am vazut ca se poate acest lucru deoarece in cazul donatiei dreptul de preemtiune nu lucreaza si am citit legea 17/2014 in care se precizeaza ca arendasul nu poate pretinde drept de preemtiune fata de instrainarile pana la al treilea grad de rudenie.
Dupa efectuarea donatiei ce se intampla:
a)se anuleaza contractul de arendare sau ramane valid si trebuie respectat?
b)arendasul are doar posibiliatea , daca doreste, sa deschida actiune in instanta fata de mine sau tatal meu, pentru a-si recupera eventualele daune?
c)cine ma poate obiga sa respect un contract care nu a fost semnat de mine?
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2014
mihaelamariaana, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:59, 10 August 2014
Se respecta contractul de arenda, veti prelua arenda. Puteti sa reziliati contractul apoi in termenii stipulati in contractul de arenda.
Contractele de arenda pot fi reziliate in anumite conditii, regula este ca arendasul sa fie anuntat cu un an inainte de reziliere ptr a nu mai cultiva terenul, in caz contrar arendatorul este obligat la plata unor despagubiri.

Prevederile rezilierii contractului de arenda se aplica si in cazul donatiei catre o ruda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de preemptiune al arendasului se aplica si in cazul donatiei ? KaskooW KaskooW Tatal meu, foarte in varsta, doreste sa-mi doneze terenul agricol proprietatea sa si notarul imi cere un document cu refuzul arendasului de a-si exercita ... (vezi toată discuția)
Mostenire cocorica cocorica Buna ziua! In urma succesiunii eu mama sora si bunica am dobandit o mostenire printre care si un teren agricol care este arendat. Am discutat intre noi si am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda ContSters290573 ContSters290573 Am incheiat un contract de arenda eu find arendasul. in contract scrie la incetarea contractului: a)contractul inceteaza la expirarea termenului pentru ... (vezi toată discuția)