avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil peste granita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil peste granita

buna..vreau sa divortez.....de sotia mea am un copil de 4 ani....si ea vrea sa.l ia in afara.....se poate asta?daca se termina divortul?ce trb sa fac sa fie ok?fata ar sta cu mn......multumesc
Sotia dvs. poate pleca din tara cu minora daca va obtine in cadrul divortului executarea autoritatii parintesti exclusive asupra minorei (prin hotarare judecatoreasca) sau daca dvs. ii veti da acordul in acest sens.(procura)
multumesc de rasp...dar cum se obtine executarea autoritatii parintesti...sau ce poate ea face ca sa o obtina....?sau ce ii trebuie?......multumesc anticipat
Exercitarea autoritatii parintesti se obtine in urma unui proces, avand ca obiect stabilire domiciliu minor si exercitare parinteasca sau ca un capat secundar de cerere in dosarul de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si proces custodie copil minor cerasela1 cerasela1 Buna ziua, Intentionez sa divortez de sotul meu cu care am un copil minor (fetita de 4 ani). La momentul actual locuiesc cu el in casa parintilor lui. Nu am ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns- iesire din tara minor luminita1982 luminita1982 am o fetita de 7 ani este recunoscuta de tata pe numele lui dintro relatie de concubinaj pot pleca cu fetita din tara fara acordul lui el fiind inchis pt viol ... (vezi toată discuția)
Bună ziua prin hotărârea de divorț copilul îmi este încredințat ... MadyEdyAlex MadyEdyAlex Bună ziua prin hotărârea de divorț copilul îmi este încredințat mie,eu mama am custodia total,domiciliu copilului este la mine,între timp am schimbat ... (vezi toată discuția)