avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea pedepsei aplicate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea pedepsei aplicate

buna ziua an 2010 am fost condamnat la 1 an cu suspendare pentru ca am condus un auto cu numere false si pe atunci mi sa facut dosar penal si mi sa anulat carnetul,as vrea sa stiu cum se face reabilitarea pentru ca sa am cazierul curat.precizez ca permisul lam recuperat tot prin reabilitare am dat din nou pentru el si mai precizez ca am primit atunci sa platesc 600ron la anaf cred ca cheltuieli pe care nu leam platit dores sa stiu si daca acele 600ron au crescut cu trecerea anilor va multumesc .
Pentru cazul dvs. este incidentă reabilitarea de drept. Cum termenul de încercare a expirat, ar trebui să mergeți și să solicitați eliberarea unui certificat de cazier judiciar, pentru a vedea dacă a intervenit reabilitarea de drept.Doar în cazul în care nu aveți cazier curat încă, va trebui să adresați o cerere instanței pentru a se constata intervenirea reabilitării de drept.
Totuși, rezolvați și problema cheltuielilor.
In cazul in care instanta de judecata a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei, reabilitarea, institutie care inlatura interdictiile si decaderile ce decurg din condamnare , este una de drept.( opereaza ope legis ).



Prin urmare, dupa implinirea termenului de incercare, compus din pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga doi ani, sunt reabilitat de drept, cazierul dumneavoastra nu trebuie sa mai cuprinda nicio mentiune cu privire la sanctiunea penala aplicata.


Daca ,insa, nu este indepartata mentiunea , reabilitarea de drept poate fi constata pe cale judecatoreasca.

Asadar, verificati cazierul judiciar.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp am cazier ? Raaazvy Raaazvy [quot]D.p. 492 - În baza art.385/15 pct.2 lit.d Cod procedură penală, admite recursul declarat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă înalta Curte ... (vezi toată discuția)
Reabilitare - de drept sau judecatoreasca familistu familistu buna ziua o persoana condamnata la 2 ani cu suspendare cu 4 ani de incarcare, dupa un an poate cere instantei stergerea cazierului, reabilitarea persoanei ... (vezi toată discuția)
Pot da pentru permis? teo_mariana teo_mariana as dori sa stiu daca ma pot inscrie la scoala de soferi daca in anul 2008,am savarsit infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ne avand ... (vezi toată discuția)