avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mama mea a facut un accident cu o masina imprumutata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mama mea a facut un accident cu o masina imprumutata

Mama mea a facut accient cu o masina imprumutata de la un service.. Acum mama mea nu mai exista si eu am ramas singurul mostenitor... Cei de la service de unde mama a imprumutat masina vor sa ma dea in judecata.. Decesul mamei nu a avut legatura cu accidentul.. A decedat dupa .Ei spun ca ar fi dauna totala pt. acea masina.. Inca nu sunt hartii care sa dovedeasca dauna totala..Masina avea casco( dar mama avea alcolemie 0,6 este doar contraventie). Mama nu a semnat nimic cand a primit masina.. Intrebarea este ar avea castig de cauza,?... Se poate falsifica semnatura mamei mele?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 14:31, 12 August 2014
daca tu ai peluat patrimoniu mamei, l-ai preluat atat cu activ cat si cu pasiv. În ceea ce oriveşte dauna totală aceasta trebuie constatată de un expert autorizat, nu de cei de la serviceul de la care a luat maşina.
Proprietarul se va indrepta impotriva dumneavoastra ca mostenitor.
Nu conteaza ca masina avea casco , asiguratorul nu plateste cat s-a dovedit ca mama era sub influenta bauturilor alcoolice la momentul producerii accidentului.
Sigur ca pot avea castig de cauza sa va faca sa platiti pentru reparatia sau pt. dauna totala a masinii . E legal ca cei de la service sa va dea in judecata , ei au un prejudiciu , o paguba , pe care e normal sa vrea sa o recupereze. Asa cum s-a spus anterior, deoarece mama dvs. se afla sub influenta bauturilor alcoolice , firma de asigurari nu plateste pentru dauna desi service-ul avea Casco pt. masina respectiva asa cum e normal .
In calitate de mostenitor , asa cum ati preluat bunuri mobile , imobile etc, asa preluati si obligatii, datorii .
Si altfel spus, daca lua o masina cu imprumut de la un vecin, si avea un eveniment rutier cu dauna , credeti ca nu dorea sa ii platiti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie - daune provocate de animal nesupravegheat livis livis Buna seara. O prietena de-a mea are o problema si nu stiu ce sfat sa-i dau. Asa ca apelez la dvs. Joi seara, pe un drum national din jud. Arges, masina ... (vezi toată discuția)
Refuz de despagubire pentru alcoolemie de 0.02 la % dpasztor dpasztor Am imprumutat masina unui prieten care a avut accident grav in germania. La recoltarea probelor biologice s-a stabilit o alcoolemie de 0,02 % in ... (vezi toată discuția)
Accident-despagubiri Danielvilceleanu Danielvilceleanu Buna seara! Am si eu o mica problema. Acum o luna jumatate ma deplasam cu masina unei colege de la facultate,impreuna cu 2 baieti,spre Piata muncii. Soferul ... (vezi toată discuția)