avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua
Din cauza datoriilor mari la impozit si cateva amenzi nu am putut beneficia de aceasta indemnizatie de la inceput. Intrebarea mea este daca exista vre-o posibilitate de obtinere a indemnizatiei din urma dupa ce am achitat toata datoria iar copilul mai are o luna pana la implinirea varstei de 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:44, 11 August 2014
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art.12.

(2) Începând cu anul 2012, pentru menținerea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență, beneficiarii care au drepturi stabilite de cel puțin 6 luni au obligația să își achite impozitele și taxele locale față de bugetul local pentru bunurile pe care le dețin în proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare.

(3) Pentru persoanele singure care se ocupă de creșterea și îngrijirea unuia sau a mai multor copii, menținerea drepturilor reglementate de prezenta ordonanță de urgență nu este condiționată de obligația prevăzută la alin. (2)

(4) Pentru familiile legal constituite, obligația legală față de bugetul local se aplică asupra bunurilor familiei, indiferent de soțul care deține în proprietate respectivele bunuri.


2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 38.1
(1) Pentru mentinerea dreptului la indemnizatie, stimulent de insertie sau a celor prevazute la art. 31 alin.(1) si (2) si art. 32 alin. (1) lit. c) si d) din ordonanta de urgenta, in conditiile art. 38 din ordonanta de urgenta, beneficiarii cu drepturi stabilite de cel putin 6 luni au indatorirea sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Codului fiscal.

(2) Obligatiile legale prevazute la alin. (1) sunt cele stabilite potrivit art. 248 lit. a)-c) din Codul fiscal si se datoreaza bugetelor locale ale comunelor, oraselor, municipiilor, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti.


3. Din Codul fiscal:

Art. 248
11. (1) Constituie integral venituri proprii ale bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti sau judeţelor, după caz, următoarele resurse financiare:
A. impozitele şi taxele locale, instituite prin prezentul titlu, respectiv:
a) impozitul şi taxa pe clădiri
b) impozitul şi taxa pe teren
c) impozitul pe mijloacele de transport
...

4. Daca v-ati achitat impozitete si taxele locale (amenzile nu intra in acaeste impozite si taxe) puteti solicita indemnizatie pentru concediu crestsre copil (CCC) dar aceasta se acorda de la data solicitarii si pana ce copilul implineste 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare indemnizatie copil adrianacampescu adrianacampescu Buna ziua! Am o amenda neplatita, in valoare de 300 de lei. Imi va fi suspendata indemnizatia din cauza acestei amenzi? Am citit ca le va fi suspendata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie daca nu ai platit la fisc? luscinia1987 luscinia1987 Eu voi intra in concediu de crestere a copilului,dar sotul meu are o amenda data la circulatie pe care nu a achitat-o,din cate stiu daca ai chitante neplatite ... (vezi toată discuția)
Nu am platit inca impozit apart/auto -> beneficiez de indemnizatie cic? Loredana_84 Loredana_84 In luna august-septembrie 2014, voi intra in CIC. Planuiesc ca in viitorul f apropiat, respectiv o luna, sa achit impozitul pe care il datorez, respectiv ... (vezi toată discuția)