avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie tata sau custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie tata sau custodie comuna

buna ziua ma numesc marius si sunt casatorit de 8 ani avand 2 copii unul de 7,8 ani si unul de 2,9 luni.Lucrurile dintre mine si sotie nu merg cam de un an de zile.vreau sa iau custodia copiilor sau cel putin sa avem custodie comuna, si va zic si motivele:
1. sotia are un magazin si nu poate sta cu ei.stau cu copii din 2011 pe cand fetita avea o saptamana.eu lucrand la ture in armata.cand eram in tura venea mama sau parintii ei si stateau cu copii.
2.ea neavand cu cine sa i lase decat cu parintii ei care intodeauna de cand ii cunosc au numai certuri ,batai si injuraturi in casa si nu de putine ori a fost chemata politia.
3.sotia nu scoate cine stie ce din magazinul ala .atat cat sa cumpere mancare in casa .restul fiind platite de mine(facturi,impozite si altele).
4.socrul meu are un comportament deviant si foarte agresiv si am incercat pe cat posibil sa nu aiba de aface cu copii.
5. de un an de zile sotia zbiara la copii ,ii dracuie injura ,ii mai atinge din cand in cand mai ales pe cel mare caci am vazut ca atitudinea fata de cei doi este inpartita(pe fata o iubeste mai mult )si acest lucru ma doare cand vad.va dati mi si mie o idee cum as putea face ceva in sesul asta.am discutat cu sotia pe tema asta si nici nu vrea sa auda de custodie comuna.vrea custodie totala .si inca ceva de 3 ani eu am facut curat in casa ,le dau sa manance si ii educ deoarece ea cand vine de la munca la 19.30 face de mancare daca e nevoie ,daca nu sta si nu mai face nimic.va multumesc pt rabdarea de a citii si astept niste raspunsuri care ar putea sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 14:27, 13 August 2014
si inca ceva .avem o casa cumparata dupa ce ne am casatorit cu suma de 90.000 euro (10000 am avut eu si 80000 soacramea)eu avand dintr o misiune in strainatate in perioada aia nu eram casatorit cu sotia .cum imi pot recupera din bani,caci nu mi vine sa le las nimic deoarece socrul meu poate vinde casa la orice ora daca nu mai sunt eu aici.este un inpatimit al jocurilor de noroc.
In cazul in care nu exista intelegere amiabila, va puteti adresa instantei de tutela:

Art. 396 din Noul Cod Civil prevede:

Raporturile dintre părinţii divorţaţi şi copiii lor minori

(1) Instanţa de tutelă hotărăşte, odată cu pronunţarea divorţului, asupra raporturilor dintre părinţii divorţaţi şi copiii lor minori, ţinând seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de anchetă psihosocială, precum şi, dacă este cazul, de învoiala părinţilor, pe care îi ascultă.

Art. 397

Exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi

După divorţ, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, afară de cazul în care instanţa decide altfel.

Art. 398

Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte

(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.

(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.





multumesc mult pentru raspuns
sper sa iasa cat mai bine pt copii
Custodia, adica exercitarea autoritatii parintesti va fi comuna.
Insa dvs nu vorbiti despre efectele custodiei ci despre unde vor locui copiii si cine se va ocupa in principal de ei - adica despre domiciliul copiilor si despre relatiile acestora cu parintele nerezident.

Deci, nu va axati pe exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre dvs ci axati-va pe stabilirea domiciliului copiilor la dvs motivand ca dvs sunteti cel care s-a ocupat in principal de ei si mergand pe principiul continuitatii.
Veniturile nu sunt foarte importante (atata timp cat ele exista).

Consultati un avocat caci trebui sa treceti peste obisnuinta instantelor de a stabili domiciliul copiilor la mama.

A cui este casa? A socrului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Adrian1978 Adrian1978 DACA SOTIA PLEACA IN STRAINATATE SI LASA COPII DE FAPT II ABANDONEAZA PE EI SI FAMILIA CUM POT FACE SA OBTIN UN DIVORT USOR SI CUSTODIA TOTALA A COPIILOR!!! (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului victor_teodorescu victor_teodorescu intrebare: sunt in divort cu sotia. problema este ca ea lucreaza in strainatate, eu aici dar; din motive financiare copilul ( 2 si 6 luni) a ramas la ... (vezi toată discuția)