avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Procedura preluare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Procedura preluare credit

datorita intarzierii la plata a ratelor la un credit bancar nevoi personale;banca a predat creditul unei firme de recuperari,
-care este procedura acum, in calitate de titular de cont va trebui sa discut cu firma pentru stabilirea ratelor ?
-creditul face parte din masa partajabila,dosar care se afla deja in instanta pe rol?
multumesc
Cel mai recent răspuns: cerebel33 , utilizator 09:02, 13 August 2014
Creditorul dvs in acest moment - daca a fost cesionat creditul restant - este societatea de recuperare, cu ei tb sa discutati, insa in mod cert acestia vor pretinde achitarea intregii sume si nu rate lunare.

Contractul de credit ale carui rate trebuia sa le achitati nu mai este valabil in acest moment el fiind declarat scadent anticipat, astfel ca dvs aveti de achitat creditul, plus dobanda, penalizari, dobanzi penalizatoare.

In mod cert creditul trebuie introdus in masa partajabila insa nu ca activ (bunurile de impartit) ci ca pasiv (datorii), cu conditia ca el sa fi fost contractat in timpul casatoriei si pentru nevoile curente ale sotilor.
multumesc dna avocat ,
este trecut in masa partajabila,fiind obtinut in timpul casatoriei;desi banii imprumutati s-au consumat imediat dupa obtinerea creditului;in raspunsul de la intampinarea formulat de reclamant scrie ,,s-au cumparat bunuri in val de 10 000,mai sunt de plata 7 000,care sunt debite pers nu vor putea intra in masa partajabila ceea ce inseamna ca nu se vor socoti ca bunuri 10 000ci doar 3000cat au fost folositi in casatorie,, cum se poate interpreta acest raspuns,va rog?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite bancare ContSters6135 ContSters6135 Am o speta si nu prea stiu cum sa o rezolv. In timpul casatoriei, sotul a contractat 2 credite pt. nevoi personale. In unul el este imprumutatul, iar in ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil achizitionat prin credite bancare friana friana In timpul casatoriei, am achizitionat un imobil prin 2 credite bancare: unul in valoare de 75% (40.000 eur) din valoarea de cumparare a imobilului prin credit ... (vezi toată discuția)