avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acordul de recunoastere a vinovatiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acordul de recunoastere a vinovatiei

Buna ziua. Impotriva mea s-a pus in miscare o actiune penala pentru o infractiune prevazuta la art. 289 al.1 CP cu aplicarea art.6 din legea 78/2000 si art.35.al.1 Cp. Mentionez ca am semnat un acord de recunoastere a vinovatiei (in declaratia data primului procuror am recunoscut tot si al doilea procuror m-a intrebat dupa inmanarea procesului verbal daca doresc sa schimb sau adaug ceva la declaratie si am spus ca nu. Mi-a dat procesul verbal, mi-a spus variantele si la sfatul unei persoane de incredere din sistem am mers pe acordul de recunoastere, pe care l-am si semnat). Procurorul mi-a spus ca acest acord va trebui acceptat si de procurorul sef. Suma despre care e vorba e de 3000 lei. Sincer, as vrea sa stiu ce ar putea sa urmeze. Mentionez de asemenea ca impreuna cu alte 3 persoane suntem "plevusca" picata intr-un dosar al DIICOT. Sau cam asa ceva... Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Talidor , utilizator 11:48, 13 August 2014
Pe scurt, instanta poate admite acordul si dispune o solutie, care nu poate fi mai grea decat cea pentru care ati incheiat acordul sau respinge acordul si trimite cauza procurorului.
In functie de fapta este necesar ca si avocatul dvs. sa faca tot posibilul sa iesiti bine cu tot acordul semnat.

In Romania nu este ca in SUA.
Poate ca daca nu ar fi existat atata coruptie in Romania ar fi fost obligatoriu pentru instanta sa accepte acordul daca nu se incalca legea.

In practica e destul de greu sa va zica cineva ceva in concret, cazual, deoarece oamenii nu prea mai angajeaza avocati ( la modul serios) si atunci situatia este oarecum complicata intrucat avocatii nu mai au practica atat de multa ca in trecut...nefiind angajati...ca in trecut...
Probabil ca acest lucru nu il intelegeti...

Adica nu exista o siguranta cum exista in trecut...
Multumesc. Acum am inteles.
Am inteles. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de recunoastere AlinAlin77 AlinAlin77 Salut, referitor la incheierea unui accord de recunoastere a vinovatiei, ce se intampla dupa ce acesta a fost semnat ? In cat timp aflu daca acesta este sau nu ... (vezi toată discuția)
Codul rutier pyl pyl buna ziua.Am fost depistat pe 21.07.2013,baut la volan,iar la sange mi-a iesit 1,60 cu 1,40 alcool in sange.As vrea sa va intreb in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Acord recunoastere a vinovatiei-procedura in instanta roryca roryca Buna ziua Am incheiat cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatiei intr-un proces penal pentru stopaj cu retinere la sursa . Am primit acasa o ... (vezi toată discuția)