avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort culpa comuna

1.un partaj poate fi influentat de faptul ca divortul s-a facut din culpa comuna? care articol din codul civil prevede acest lucru?
2.mama poate obtine o cota mai mare daca a mentionat ca pe langa job s-a ocupat de cresterea si educarea minorilor in timpul casatoriei?
3.un copil minor 10-11 ani poate fi audiat de judecator intr-un dosar de partaj?
1.nu
2.nu
3.nu
multumesc cum pot interpreta art 223(3)din noul cod de pc reclamantul spune,,solicit judecata cauzei chiar in lipsa,,?
Adica solicita ca judecata cauzei sa se faca si in situatia in care nu ar fi prezent la desfasurarea procesului.
face referire doar la reclamant sau si la parat,va rog?
multumesc!
Art. 223

Judecarea cauzei în lipsa părţii legal citate

(1) Lipsa părţii legal citate nu poate împiedica judecarea cauzei, dacă legea nu dispune altfel.

(2) Dacă la orice termen fixat pentru judecată se înfăţişează numai una dintre părţi, instanţa, după ce va cerceta toate lucrările din dosar şi va asculta susţinerile părţii prezente, se va pronunţa pe temeiul dovezilor administrate, examinând şi excepţiile şi apărările părţii care lipseşte.

(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător şi în cazul în care lipsesc ambele părţi, deşi au fost legal citate, dacă cel puţin una dintre ele a cerut în scris judecarea cauzei în lipsă.


Astfel, daca macar una dintre parti a cerut judecata in lipsa, iar la termen nu se prezinta niciuna dintre parti, instanta poate retine cauza in pronuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere judecată cauzei in lipsa AndradaTuturiga AndradaTuturiga Buna ziua. Am o mare rugăminte, am un proces civil pentru un teren. Nu ma pot prezenta la proces si am nevoie de articolul care imi permite sa solicit ... (vezi toată discuția)
Judecarea in lipsa in ncpc - temei legal iancu123 iancu123 judecarea in lipsa, conform carui articol din noul cod de procedura civila, se poate cere. (vezi toată discuția)
Explicare mentiuni citatie luciosul luciosul Ce inseamna cand primesc o citatie si pe ea este specificat cu bold ca sunt chemat in instanta \\\\"Cu copie intampinare si inscrisuri\\\\"? mai trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)