avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru afisaj stradal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru afisaj stradal

Am pus un un mic anunt sub forma de fluturas prin care ,anuntam ca un membru al familiei mele aflat in strainatate isi vinde garsoniera. Anuntul continea cartierul unde se afla apartamentul ,suprafata ,pretul si numarul meu de telefon.Anuntul a fost pus pe copaci in diferite locuri din oras alaturi de alte anunturi,deoarece la noi nu sunt locati in oras unde sa poti pune un anunt.Am fost contactat telefonic de un politist local sub acoperire unui posibil cumparator, si i-am spus locatia apartamentului, dupa care s-a dus la asociatia de locatari sa afle ,cine are se ocupa de plata si curatenie la respectivul apartament, unde i sa indicat unde locuiesc eu.Mi s-a comunicat ca voi fi amendat cu suma da 700lei pentru afisaj in loc nepermis si ca datele necesare intocmirii procesului verbal de cotraventie ,le lua de la serviciul de impozite si taxe a primariei , vazind adresa imobilului care locuiesc care este diferita de aceea cu apartamentul afisat la vanzare Singurul lucru care imi apartinea scris pe fluturas a fost ,numarul de telefon la care am si renuntat intre timp. Este legal ca politia locala sa acceseze date confidentiale respectiv CNP, numar de carte de identiate de la serviciul de taxe si impozite ale primariei si pe baza lor sa mi se intocmeasca proces verbal de amenda? Pot contesta amenda ? Mai ales ca nici nu poarta semnatura mea, iar datele au fost luate din baza de date cu impozite si taxe a primariei?
Legea politiei locale. Legea 155/2010
Art. 8
In domeniul disciplinei in constructii si al afisajului stradal, politia locala are urmatoarele atributii:

c) verifica respectarea normelor legale privind afisajul publicitar, afisajul electoral si orice alta forma de afisaj/reclama, inclusiv cele referitoare la amplasarea firmei la locul de desfasurare a activitatii economice;

Art. 20
(1) In exercitarea atributiilor ce ii revin, potrivit legii, politistul local are urmatoarele drepturi principale:

g) sa legitimeze si sa stabileasca identitatea persoanelor care incalca dispozitiile legale ori sunt indicii ca acestea pregatesc sau au comis o fapta ilegala;

(2) Pentru exercitarea atributiilor de serviciu, politistii locali au acces, in conditiile legii, la bazele de date ale Ministerului Administratiei si Internelor. In acest scop, politia locala sau unitatea/subdiviziunea administrativ-teritoriala, dupa caz, si structurile abilitate din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor incheie protocoale de colaborare in care se reglementeaza infrastructura de comunicatii, masurile de securitate, protectie si de asigurare a confidentialitatii datelor, nivelul de acces si regulile de folosire.

Daca nr de telefon nu era pe abonament ci pe cartela pre-pay nu au ce sa faca si chiar daca era cartela cu numele inregistrat la operatorul de telefonie trebuie sa se faca demersuri la acesta pentru divulgarea numelui posesorului nr de tel respectiv.

Operatorul de telefonie indica numele abonatului/posesorului cartei numai in baza unui mandat de la judecator asa ca e bataie mare de cap ptr obtinerea acestor informatii.

Daca procesul verbal de contraventie este intocmit pe numele proprietarului acesta trebuie sa il conteste in termen de 15 zile de la comunicare si sa declare ca nu are cunostinta despre persoana care a afisat informatia ca ar vinde garsoniera.
Daca vine pe numele dvs. la fel, contestati pv si declarati ca nu ati lipit afisele, le putea lipi oricine si sa indice nr dvs. de tel.

Va multumesc frumos pentru foarte documentatul raspuns. Cu respect Florin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea unui proces verbal de contraventie Lumary Lumary Buna ziua, Ce se poate intampla in conditiile in care am semnat un PV pt o amenda a fostului propietar_mentionez ca acesta nu si-a schimbat buletinul la noul ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere sau apel 112 nejustificat bogdan0018 bogdan0018 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : In urma 4 zile am dat un anunt in unul din ziarele locale ca am de vanzare un laptop, vineri ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am permis, iar mașina o conducea fiul meu. pot face contestație? Ciprian19851985 Ciprian19851985 Am luat amenda pt parcare in fata unui bloc, pe trotuar. Amenda a venit prin posta si eu nu am permis. Fiul meu conduce masina si a parcat. Pot face ... (vezi toată discuția)