avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trebuie sã declar un cont bancar oficial pentru PFA?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trebuie sã declar un cont bancar oficial pentru PFA?

Și, poate la fel de important, trebuie să îl utilizez doar pentru PFA? E vorba de un PFA pentru domeniul IT.

Și dacă da, unde îl menționez? Printr-o hotărâre internă?
Cel mai recent răspuns: PFA SANDU ADRIANA , Consultant managementul calitatii 11:27, 13 August 2014
Pentru PFA va deschideti un cont bancar, la ce banca doriti dvs. Nu conteaza domeniul de activitate al PFA. Contul respectiv il veti utiliza doar pentru PFA. Nu trebuie sa il mentionati in nici un fel de hotarare interna, trebuie doar sa va luati la fiecare sfarsit de luna extrasul de la banca (cu semnatura si stampila bancii). In extras apar datele PFA si operatiunile efectuate. Extrasele vor fi verificate la controale de catre inspectorii fiscali.
Nu exista nici o reglementare legala prin care sunteti obligat sa folositi un cont dedicat PFA, insa este foarte recomandat sa faceti acest lucru. Daca nu un cont PFA macar un cont PF simplu folosit doar pt operatiunie PFA-ului. In cazul unui control vor fi mult mai usor de urmarit platile si incasarile.
Contul bancar se specifica, daca exista, in declaratia 200 de venituri realizate
Sunt nevoit ca toate încasările pe care le fac să le trec prin cont? Dacă un client îmi plătește cash, sunt nevoit să îi pun în contul respectiv?
Nu trebuie sa faceti incasarea doar prin contul bancar al pfa ci puteti sa incasati si cu chitanta.
Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Folosire cont banca pfa-traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt PFA traducator si as dori sa-mi deschid un cont bancar pentru a da posibilitatea clientilor persoane juridice sa achite facturile direct in ... (vezi toată discuția)
Registrul jurnal de incasari si plati Roxie Roxie Buna seara, Detin PFA pe domeniul traduceri de anul trecut din februarie si am de completat registrul de incasari si plati. Ce anume se trece in el? ... (vezi toată discuția)
Factura incasata cu chitanta sau fara? Mihai223 Mihai223 O PFA neplatitoare de TVA, care presteaza servicii, factureaza catre un client SRL / PFA. Exista contract intre cele doua entitati in care se stipuleaza si ... (vezi toată discuția)