avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Statut juridic cota indiviza teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Statut juridic cota indiviza teren

Buna ziua,

Sunt in prezent in cursul achizitiei unui parcele de 700mp care trebuie dezmembrata dintr-un lot(sau tarla) de aproximativ 6000mp. Intregul teren are o latime de aproximativ 25mp iar pe intreaga lui lungime este alipit unui drum trecut in domeniu public si administrat de primarie si care are o latime de 4m.
Proprietarul actual al terenului ar dori ca din latimea de 25m sa fie lasate pentru latirea drumului actual de 4m, aproximativ 1,5m (si inca 1.5m intentioneaza sa fie lasata de alt proprietar in partea opusa a drumului) ca intr-un final sa rezulte un drum de aprox. 7m latime.
Pentru intabularea acestor parcele, propunerea celor de la cadastru a fost ca fasia de 1.5m latime pe intreaga lungime a terenului, sa fie trecuta ca un lot/parcela separata din care eu ca viitor proprietar a 700mp de teren sa detin o cota parte indiviza.
Sunt un pic ingrijorat in acest moment de statutul juridic si ce probleme ar putea sa apara din aceasta solutie, avand in vedere ca parcela pe care urmeaza sa o cumpar va fi dezlipita de actualul drum de acces de catre aceasta parcela din care as avea o cota indiviza. In plus, cei de la cadastru mi-au spus ca nu ar putea sa incadreze aceasta parcela de 1.5m latime ca si cale de acces(servitute) deoarece exista deja un drum public alipit.
As dori niste pareri legate de aceasta situatie si eventuale sfaturi sau alternative.
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
cris2109, utilizator
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 14:09, 13 August 2014
Eu, personal, nu vad nicio problema. Intr-adevar, ce au spus cei de la OCPI este practica cvasi-generala in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces aur_club aur_club Buna ziua! De curand am cumparat un teren cu lungimea de aproximativ 100m iar latimea cca 50m, in spatele terenului nostru se afla un alt teren. Langa ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren fara drum - 7 familii magistral magistral Suntem un grup de 7 familii, ce locuim intr-un cartier de case construite de un dezvoltator, judetul IF, in care ne-am mutat acum 1 an. In spatele curtilor ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute + lot, sau un lot unic care include si drumul? NistorT NistorT Buna ziua, Doresc sa achizitionez o parcela de teren dintr-un lot mai mare care urmeaza a fi parcelat. Am discutat cu proprietarul sa prevada un drum de ... (vezi toată discuția)