avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare someri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare someri

In cazul in care somerul cu handicap este incadrat cu jumatate de norma,angajatorul primeste subventia de 500 lei?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:45, 13 August 2014
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 80
(1) Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent incadrat:
a) o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii;
b) o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
c) o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii de invatamant superior.

(2) Angajatorii care încadreazã în muncã pe duratã nedeterminatã absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevãzute la alin. (1) pe o perioadã de 18 luni.

(3) Nu beneficiazã de prevederile alin. (1) şi (2) angajatorii care au obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncã absolvenţi ai instituţiilor de învãţãmânt, pentru absolvenţii din aceastã categorie.

2. Singura deosebire este ca pentru persoanele cu handicap se acorda subventia pe o perioada de 18 luni in loc de 12 luni.

3. Nici legea si nici normele de aplicare a ei nu conditioneaza plata acestor subventii de un program de lucru de 8 ore pe zi.

4. Puteti sa intrebati si la Agentia de Somaj si daca va spune ca trebuie program de 8 ore pe zi sa va spuna si unde scrie asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventia pt angajatori claudiaivan claudiaivan Un proaspat absolvent de facultate trebuie sa fie angajat din somaj pt ca angajatorul sa beneficieze de subventia de 750 lei? (vezi toată discuția)
Beneficii angajare someri cu jumatate de norma MARIA-a MARIA-a Va rog sa ma ajutati cu o informatie! Ce beneficii am daca angajez un absolvent de studii superioare care beneficiaza deja de somaj. Mentionez ca doresc sa il ... (vezi toată discuția)
Avantaj angajator maryah maryah Buna ziua! As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie. Si daca exista ... (vezi toată discuția)