avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... gravida
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

gravida

Ce drepturi pot sa cer si unde sa ma duc ca cer aceste drepturi ? Sa o luem cu inceputul sunt gravida in luna a 6 lucrez numai din aprilie si inainte deloc vreo 3 ani ca am fost plecata in strainatate ....si mar interesa daca as putea sa beneficiez ceva dupa ce nasc ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:01, 14 August 2014
In aceste conditii , nu veti putea beneficia decat de :
- concediu si indemnizația de maternitate
- alocatia de stat pentru copil in valoare de 200 lei ,pana la implinirea varstei de 2ani si de 42 de lei intre 2 ani si 18 ani

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
....
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca pana in aprilie ati lucrat in strainatate, legal, puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum.pot beneficia de concediu prenatal karimi karimi Sunt absolventa de facultate in luna iulie a anului curent ,in luna iulie m am angajat si in prezent sunt insarcinata in 4luni.Mentionez ca am terminat fac la ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie crestere copil? saramari saramari Am contract de munca din data de 3 aprilie determinat pe 3 luni dupa care am semnat pe cel nedeterminat .sunt insarcinata si nasc in luna martie , contractul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului - cuantum, acte Mb2122 Mb2122 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie si cu indrumarii punctuale in ceea ce priveste pasii care trebuiesc urmati. Am un unchi la tara care vrea ... (vezi toată discuția)