avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi pentru lipsa rovinietei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi pentru lipsa rovinietei

Buna ziua,


Daca circuli, neavand intentie, fara rovinieta 2 luni ce amenda este posibil sa platesti? Se poate contesta vreo amenda..sau de cate ori am trecut (chiar in aceeasi zi) pe langa o camera verificare rovinieta mi s-a perceput cate o amenda?


Multumesc
Prin Legea nr. 144/2012, in vigoare din 27 iulie 2012, s-a modificat OG nr. 15/2002:
1. fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie continua si se sanctioneaza cu amenda (art. 8 alin. 1);
2. alin. 3, 3 indice 1 si 6 ale art. 8, cele care prevad obligatia de a achita tariful de despagubire si dreptul a se retine certificatul de inmatriculare pana la dovada achitarii acestui tarif, se abroga; se abroga si anexa corespunzatoare (anexa 4)
3. procesul verbal de constatare a contraventiei cu ajutorul mijloacelor tehnice omologate se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 de zile de la data constatarii contraventiei, interval in care nu se pot incheia alte procese verbale de constatare a contraventiei pentru incalcarea prevederilor art. 8 alin. 1 (art. 9 alin. 3);
4. tarifele de despagubire aplicate si contestate in instanta pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi se anuleaza.

Conducatorii auto care circula fara rovinieta valabila ,nu pot fi sanctionati decat o singura data in 30 de zile pentru aceasta fapta, potrivit legi .
Prin modificarea legislativa a fost indepartata si sanctiunea complementara,respectiv obligatia achitarii tarifului de despagubire in euro
Iar amenda se poate contesta in 15 zile de la data comunicarii procesului verbal, daca se constata motive de nelegalitate sau netemeinicie ale procesului verbal.
Multumesc.
Mai am o intrebare: daca nu intru in posesia procesului verbal, deoarece locuiesc in alt judet nu la adresa din buletin, ce mi se poate intampla?
Daca nu aveti mutatia facuta ,amenda. Dar de ce locuiti in alt judet? Interes de serviciu sau ?
interes de serviciu. am viza de flotant in alt judet.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)
Proces verbal amenda rovinieta fara semnatura olografa leorot leorot Am contestat o amenda de rovinieta pe motivul lipsei semnaturii olografe. Am pierdut la judecatorie. Citez din hotararea ... (vezi toată discuția)
In data de 21.09.2022 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. ... Ctlus Ctlus In data de 21.09.2022 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. Pentru aceasta fapta a fost intocmit un Proces Verbal in data de 18.01.2023, iar eu l-am ... (vezi toată discuția)