avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia fara preaviz

As dori sa aflu daca pot sa imi dau demisia fara ca firma sa ma oblige sa o depun cu preaviz. cum sa procedez? Doresc sa plec de la ei deoarece au trecut deja 8 luni din an si nu mi-au aprobat concediu de odihna, si nici macar de pauza de masa nu pot beneficia cu toate ca in fiecare zi lucrez cate 30 min in plus si pe langa asta mai si fac ore suplimentare pe care nu le platesc. La ei sunt angajata de 6 ani pe perioada nedeterminata doar ca acum 3 luni mi s-a schimbat functia si am semnat un act aditional pentru 3 luni, au trecut deja 20 de zile de la depasirea termenului si nu mi s-a mai dat sa semnez nimic. As dori sa aflu daca pot demisiona cat mai repede deoarece mi-am gasit un alt servici.Va rog frumos sa ma ajutati. MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:25, 18 August 2014
Daca v-a refuzat acordarea CO, pe baza cererii dvs., la data stabilita prin programarea CO pentru 2014, atunci putem vorbi de nerespectarea de catre angajator a prevederilor din CIM. Daca nu ati fost programata, trebuie sa depuneti a cerere, care sa fie aprobata de angajator.
Nimeni nu a invocat ca motiv de a demisiona fara preaviz , gasirea unui nou loc de munca la alt angajator.

Refuzul de a va acorda CO poate fi si un refuz justificat, intrucat acesta se acorda in conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie andreitudor00 andreitudor00 buna ziua!am nevoie de o mica lamurire..lucrez la o companie unde luni mi-am prezentat demisia scrisa deoarece mi-am gasit un alt loc de munca.cererea de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce se intampla in cazul demisiei la zi fara plecare ... 14Ionut 14Ionut Buna ziua, ce se intampla in cazul demisiei la zi fara plecare cu preaviz? Este obligatoriu preavizul ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua, am inteles ca exista posibilitatea parasirii locului ... LemonTake LemonTake Buna ziua, Am inteles ca exista posibilitatea parasirii locului de munca fara preaviz daca m-am angajat in alta parte si acestia imi solicita prezenta din ... (vezi toată discuția)