avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri avarii auto-accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri avarii auto-accident

Buna ziua, am condus masina mea care era in perfecta stare atat functionala cat si estetica in pofida faptului ca era an de fabricatie 1987. Un Opel Kadett 1,6i, catalizator, revopsita de cateva luni in urma(arata ca si noua).

Vine unul intr-o intersectie si nu-mi acorda prioritate de trecere(eu eram pe drumul principal, cu prioritate) si-mi accidenteaza frontal masina mea. Daunele sunt considerabile daca este cazul de reparatie.

Societatea de asigurari unde avea inculpatul asigurarea spune ca-mi va da o mica suma compensatoare ptr dauna TOTALA a masinii mele pe care o iubeam. O aveam de 16 ani, rulase f putin si functiona ca un ceas bun elvetian. Mai avea 3 ani si intra in randurile masinilor veterane.

Intrebare: sa accept suma infima propusa de asiguratorul producatorului accidentului?
Cel mai recent răspuns: mtigbg , utilizator 14:21, 16 August 2014
Solicitati ca asiguratorul sa va prezinte in scris oferta de despagubire. Este obligat sa o faca. Analizati oferta si daca este conforma cu prevederile legale va trebui sa o acceptati. Pentru diferenta neachitata de asigurator puteti introduce in instanta o actiune civila de pretentii impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului.
ing. Ioan Ciobanu
Nu au fost vatamari corporale. Eu m-am lovit la cap in stalpul A al masinii mele, socrul meu s-a lovit si el la cap in parbrizul care era deja spart si iesit din cheder iar fiul meu care se afla pe bancheta din spate s-a ales cu cateva vanatai si durere in bratul drept. Nu am dat importanta acestor lucruri fiind sub stres total in urma accidentarii ca din senin a masinii noastre.

Noi circulam cu circa 30 km/h printr-o intersectie in T, aflandu-ne pe drumul cu prioritate.
Din sens opus a venit un Logan in viteza de circa 65-70 km/h care ne-a taiat fata, voind sa o ia la stanga. Nu a schitat nici un fel de intentie de reducere a vitezei sau/si franare si a intrat frontal, in plina viteza in noi. Primul punct al impactului a fost la circa 15 cm la stanga de la axul longitudinal median al masinii noastre.
Daune la masina mea: capota motor, parbriz fata, roata stanga fata rupta, far st fata, use st fata nu se mai inchide, baterie si radiator sparte, masca si bara protectie fata, vas expansiune spart.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in austria alexandru78 alexandru78 ma aflu in vizita la fratele meu in Graz, mai exact in apropiere: Unterpremstatten (vreo 5 km ). vineri, 10.09.2010, in jurul orei 13.30, fratele meu a luat ... (vezi toată discuția)
Lovit din spate si gasit vinovat de producerea accidentului. happyface happyface Cu 2 luni in urma am fost implicat intr-un bizar accident rutier fiind lovit din spate .In momentul impactului ma aflam pe acelasi sens de mers cu cel care m-a ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)