avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare si vanzare locuinta RAEDPP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare si vanzare locuinta RAEDPP

Va rog daca puteti sa-mi raspundeti cum sa procedez in urmatorul caz:
Bunica viitorului meu sot a locuit intr-un imobil RAEDPP cu contract de inchiriere timp de 40 ani. Sotul meu este trecut in anexa in calitate de chirias. Au fost evacuati si li s-a repartizat o alta locuinta prin HCL. Ni s-a spus ca poate fi cumparata aceasta locuinta, Este vorba despre o garsoniera dubla intr-un bloc construit in 1972, deci nu pot fi alti proprietari si nu face parte din monumentele istorice. Situatia este complicata pentru ca sotul meu este in penitenciar momentan. Pot sa obtin o procura prin care sa-l reprezint, ducandu-i acolo un notar. Avand in vedere pretul mic al imobilului au aparut si alti nepoti interesati, care teoretic nu au dreptul de cumparare, dar pot sa manevreze o femeie de 90 ani. ce ma sfatuiti sa fac, cu cheltuieli cat mai mici, pentru ca situatia materiala este foarte precara . Vreau sa stiu daca pot cumpara eu cu procura in numele sotului, daca el are dreptul de cumparare si in cat timp pot scoate apartamentul la vanzare dupa incheierea contractului de cumparare de la RAEDPP.
Va multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare - imobil revendicat mobexport mobexport Buna ziua Expun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema: Lui A i s-a restituit in natura cota de 1/2 din imobil prin Decizie civila irevocabila in ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu primaria si alte institutii frederica frederica Buna ziua ! Existand pericolul sa se prabuseasca blocul in care locuiam, impreuna cu familia mea, am fost evacuati in regim de urgenta, oferindu-ni-se o ... (vezi toată discuția)
Evacuare casa nationalizata Alexandragonaciu Alexandragonaciu Buna ziua!Am primit o notificare de la executor,precum ca in data de 20.03.2019 proprietarul a câștigat casa.Noi plătind pana azi chiria la ICRAL fara a ni ... (vezi toată discuția)