avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Agentie de recrutare si plasare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Agentie de recrutare si plasare

Buna ziua. as dori daca stie cineva cum functioneaza o agentie de recrutare- plasare, ce conditii trebuie sa indeplinesti. Sunt stabilit in cehia si as dori sa deschid agentie dar nu stiu ce criterii trebuie indeplinite si cum functioneaza o astfel de agentie< recrutare,plasare,mediere,comisioane e.t.c>. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: callingcard , utilizator 04:35, 21 Aprilie 2022
1. infiintarea unei societăţi cu răspundere limitată avand ca obiect recrutarea si plasarea fortei de munca ... actele le gasiti aici
[ link extern ]

2. dupa infiintarea societatii trebuie sa va înregistrati la inspectoratul teritorial de muncă ca agent de ocupare a forţei de muncă.

Din Legea 156/2000:
Art. 5
Pe teritoriul Romaniei pot desfasura, in conditiile prezentei legi, activitati de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate societatile comerciale constituite in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv filialele societatilor comerciale straine, infiintate in Romania potrivit art. 42 si 44 din Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care au ca activitate principala "Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca" cod CAEN - 7810, denumite in continuare agenti de ocupare a fortei de munca.

Art. 6
Agentii de ocupare a fortei de munca desfasoara activitati de mediere a angajarii cetatenilor romani cu domiciliul in Romania care solicita sa lucreze pe baza ofertelor de locuri de munca transmise din strainatate de persoane juridice, fizice si organizatii patronale straine, dupa caz.

Art. 7
Agentii de ocupare a fortei de munca au obligatia sa prelucreze datele cu caracter personal ale cetatenilor romani cu domiciliul in Romania care solicita locuri de munca in strainatate, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru proteetia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 8
Agentii de ocupare a fortei de munca pot desfasura activitatea de mediere a angajarii cetatenilor romani in strainatate daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) dispun de spatiul si de dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii, asa cum acestea vor fi precizate in metodologia de aplicare a prezentei legi;
b) au incadrat in munca personal cu experienta in domeniul fortei de munca;
c) au organizat o banca de date care sa cuprinda ofertele si solicitarile de locuri de munca in strainatate, informatii referitoare la conditiile de ocupare a acestora si la calificarile si aptitudinile solicitantilor aflati in evidenta lor;
d) au incheiat cu persoane juridice, persoane fizice si organizatii patronale din strainatate, dupa caz, contracte care contin oferte ferme de locuri de munca;
e) sunt inregistrati la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza isi au sediul.
.....






Multumesc pentru informatie.
Dar daca deschid agentia in Romania pot avea punctul de lucru in Republica Ceha?
ovidiugogoescu a scris:

Dar daca deschid agentia in Romania pot avea punctul de lucru in Republica Ceha?


Buna ziua,

Va trebui sa verificati ce prevede legislatia din cehia in aceasta privinta.De ex. in Romania, firmele straine pot sa isi deschida o filiala - a se vedea art. 5 citat mai sus.
Succes!

Alte discuții în legătură

Deschidere agentie de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate Vale22 Vale22 Buna ziua, As dori sa apelez la bunatatea si sacrificiul a 3 minute din timpul dvs. ptr a va intreba: Pot deschide un SRL cu cod caen specific agentiei ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma recrutare elenadumitru88 elenadumitru88 Buna ziua, Sunt interesata de procedura pentru deschiderea unei firme in Romania pentru contractare personal de lucru in Belgia. Adica, as vrea o forma de ... (vezi toată discuția)
Intermediere muncitori pentru firme din strainatate Tuty1983 Tuty1983 Am o societate comerciala careia vreau sa-i schimb domeniul de activitate ( vreau sa gasesc muncitori pentru firme din strainatate ) si nu stiu ce ce ... (vezi toată discuția)