avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intermediere muncitori pentru firme din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intermediere muncitori pentru firme din strainatate

Am o societate comerciala careia vreau sa-i schimb domeniul de activitate ( vreau sa gasesc muncitori pentru firme din strainatate ) si nu stiu ce ce activitate (cod caen) imi trebuie la firma ( acum am cod caen 5630) si ce fel de contracte . Daca este cineva care sa ma lamureasca cu mai multe aspecte astept raspuns! Multumesc !!!
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 23 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CAEN 7810 Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca

Aceasta clasa include listarea locurilor de munca vacante si recomandarea sau plasarea solicitantilor pentru o slujba, in situatia in care persoanele recomandate sau plasate in munca nu sunt angajati ai agentiilor de ocupare a fortei de munca.
Aceasta clasa include:
-activitati de investigare, selectie si plasare a fortei de munca, inclusiv activitati de cautare si plasare de personal executiv
-activitati ale agentiilor si birourilor de casting, cum ar fi agentiile artistice
-activitati ale agentiilor on-line pentru plasarea fortei de munca

Aceasta clasa exclude:
-activitati ale agentilor sau agentiilor teatrale sau artistice, vezi 7490


Legea 156/2000
art.5
Pe teritoriul României pot desfăşura, în condiţiile prezentei legi, activităţi de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate societăţile comerciale constituite în temeiul Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv filialele societăţilor comerciale străine, înfiinţate în România potrivit art. 42 şi 44 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care au ca activitate principală "Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă" cod CAEN - 7810, denumite în continuare agenţi de ocupare a forţei de muncă.

art.8
Agenţii de ocupare a forţei de muncă pot desfăşura activitatea de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) dispun de spaţiul şi de dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii, aşa cum acestea vor fi precizate în metodologia de aplicare a prezentei legi;
b) au încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă;
c) au organizat o bancă de date care să cuprindă ofertele şi solicitările de locuri de muncă în străinătate, informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţa lor;
d) au încheiat cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinătate, după caz, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă;
e) sunt înregistraţi la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază îşi au sediul.
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Deschidere firma recrutare elenadumitru88 elenadumitru88 Buna ziua, Sunt interesata de procedura pentru deschiderea unei firme in Romania pentru contractare personal de lucru in Belgia. Adica, as vrea o forma de ... (vezi toată discuția)
Deschidere agentie de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate Vale22 Vale22 Buna ziua, As dori sa apelez la bunatatea si sacrificiul a 3 minute din timpul dvs. ptr a va intreba: Pot deschide un SRL cu cod caen specific agentiei ... (vezi toată discuția)