avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema instalatie comuna - vecin lipsa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema instalatie comuna - vecin lipsa

Buna ziua.
Am urmatoarea problema: presedinte asociatie pasiv si neinteresat; vecinul de deasupra e plecat din tara (plecat de 6 ani - o data pe an vecinul plateste in avans cheltuielile, deci de negasit); la baie, pe plafon pata apa, posibila o defetioune la partea comuna sau chiar la vecin.

Cum pot sa oblig presedintele asociatie sa ia masuri pentru repararea defectiunii la instalatie?

E vreun art din legea 230/2007 da dreptul asociatiei sa intre in apartamentul vecinului in lipsa lui?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:07, 18 August 2014
Intocmiti un PV care sa descrie toata actiunea:

- incercare esuata in perioada de la..... la .... de luat legatura cu proprietarul sau persoana care este imputernicita sa se ocupe de apartament:
- constituit o comisie de proprietari alcatuita din......., ......., ..... in vederea intrarii in apartament si reparat defectiunea;
- contactat un instalator;
- stabilit o zi de intrat in apartament;
- spart yala, intrat in apartament a instalatorului cu martorii ....., ....., ......
- reparat defectiunea, inlocuit yala, inchis apartamentul, sigilat cu stampila asociatiei si semnatura presedintelui, pastrat cheia la administrator;

Cand va veni persoana si va dori sa intre in apartament va vedea usa sigilata si se va adresa administratorului.

In functie de locul unde este constatata defectiunea, aceasta va fi platita de proprietar (pe instalatia orizontala) sau de asociatie (pe T-eu sau teava verticala).
In sarcina proprietarului puneti pe lista de intretinere costul cu inlocuirea yalei si, daca este cazul, a reparatiei la partea orizontala a instalatiei.

Martorii sa nu intre in apartament, ci numai instalatorul, sa se lase usa deschisa pe tot parcursul reparatiei, iar in PV sa se descrie zona unde s-a lucrat.

In felul acesta veti avea justificare, martori si tot ce va trebuie pentru a repara defectiunea si a dovedi buna credinta si corectitudine in rezolvarea problemei fata de indolenta si reaua credinta a proprietarului care si-a lasat proprietatea de izbeliste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartamentul sigilat de procurori de deasupra mea se inunda mariusblk mariusblk Apartamentul meu cu 3 camere este la etajul 8/8 insa deasupra sunt construite garsoniere ce acopera suprafata bucatariei, baii de servici si a unui dormitor. ... (vezi toată discuția)
Cum conving un vecin sa-si repare instalatia? crispo11 crispo11 Buna ziua. Tatalui meu ii curge apa pe tavan in baie de la vecinul de deasupra si nu reuseste sa-l determine pe acesta sa repare. Vecinul a inchiriat ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu vecinul de deasupra mirelvv mirelvv Vecinul de bloc de deasupra are sifonul de la baie defect si imi inunda tavanul. Am discutat cu el si i-am spus ca platesc eu reparatia, numai sa permita ... (vezi toată discuția)