Buna dimineata! Intrebarea mea este daca este legal ca politia rutiera sa retina permisul unul strain din Olanda pt.depasirea vitezei si sa ceara ca a doua zi sa depuna declaratie notariala cu data cand paraseste tara si in ziua respectiva primeste inapoi de la seful politiei locale in timp de 15 zile altfel se returneaza la Ambasada tarii respective. Dupa 15 zile pers.respectiva nu ate voie 90 de zile sa conduca pe teritoriul Romaniei. Vreau sa mentin ca agentii nu preau stiau engleza si nu s-a explicat nimic din cea ce eu v-am descris numai dupa interventia mea. Respectivul are si pasaport de Diplomat. Eu asa stiu ca nici o tara nu are voie sa retina act care apartine unei tari straine. Va multumesc
Legea romana se bate cap in cap cu cea internaționala.
Documentele de orice tip sunt propietatea statului care le-a emis si nu pot fi retinute de o autoritate alta in afara de cea care le-a emis!
In Olanda de ex ti se suspendă doar dreptul de a conduce nu si documentul a si in Belgia s.a.m.d.
Eu cred ca daca detii o copie a permisulu la tine si nu il iei pe cel original cu tine primesti o amenda pt. lipsa documentelor si atunci agentii de politie nu cred ca au incotro decat sa faca un P.V pt. supendarea dreptului de a conduce pe teritoriul României dar ramai cu documentul.
Buna seara, va rog sa imi spuneti ce se poate intampla daca:
Am permis strain si mi-a fost suspendat 3 luni pentru viteza, cu declaratie notariala mi-am luat permisul inapoi. Am fost plecata in strainatate o luna si m-am intors inapoi, am condus si am fost oprita pentru ca nu am purtat centura de siguranta. Le-am dat toate documentele dar nu m-au verificat asa ca mi-au facut un proces verbal si amenda pentru centura de siguranta. Am plecat, toate bune. Ce se poate intampla?!