avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare personal contractual pe studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare personal contractual pe studii superioare

un salariat care a terminat studii juridice sau economice poate fi trecut pe post de bibliotecar studii superioare?Biblioteca este o institutie cu caracter enciclopedic si la un eventual concurs de angajare sunt acceptate la dosar studii superioare din orice domeniu, dar repet doar la un concurs de angajare, promovarea pe un nivel de studii superior fiind permisa doar daca studiile sunt din domeniul de desfasurare a activitatii profesionale.Care ar fi logica acestor situatii care sunt destul de frecvente in practica de zi cu zi?

Cel mai recent răspuns: conta_bib , utilizator 10:32, 20 August 2014
Potrivit HG 286/2011 - Anexa – Regulament - cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice :

Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Art. 42. — Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.
multumesc pentru raspuns, doar ca este vorba de trecerea de pe un nivel de studii pe altul, si referitor la asta avem prevederile legii 284/2010 „ Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării.
Studii superioare de biblioteconomie nu mai exista (doar filologia si istoria sunt domenii acceptate pentru promovarea pe studii superioare în cazul unui bibliotecar incadrat pe studii medii) In speta mea s-au terminat studii juridice sau economice, iar respectivii colegi nu pot promova pe nivel de studii superioare pe motiv ca aceste studii nu fac parte din domeniul de activitate desfasurat de salariat, desi... cum am mai spus, biblioteca are caracter enciclopedic, adica nu trebuie sa cunosti doar literatura si istorie pentru a putea servi interesele de lectura ale utilizatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul bibliotecarului cu studii superioare cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Am rugamintea de a ma lamuri in urmatoarea problema: lucrez de 31 de ani, din care, 21 de ani sunt in cadrul bibliotecii comunale, fiind angajata ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual sabina84 sabina84 Am o nelamurire referitor la promovare personal contractual, si anume; Sunt bibliotecar la o comuna si am solicitat promovarea in grad profesional , de la ... (vezi toată discuția)
Cum se transorma un post din studii medii in studii superioare? meri75 meri75 Post de referent III, gr. asistent cu studii medii,se poate transforma in studii superioare? (vezi toată discuția)