avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ce am nevoie pentru deschiderea unei sali de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ce am nevoie pentru deschiderea unei sali de Playstation4 ( Licente,acte,taxe)?

am un spatiu de 20 m.p , ma gandesc serios sa deshid o sala de ps4 cu un firgider cu snaksuri cu muzica , sucuri etc si cu un program de la 12 dimineata pana la 6-7 dimineata.
Tin sa mentionez ca jocurile si consolele le-as cumpara de pe internet sh sau noi dar originale ! Este o problema ca nu le cumpar din magazin ?
Ce acte as avea nevoie ?
Cum procedez cu licentele jocurilor si a consolelor, ca , din cate stiu nu le poti folosii in scop comercial ... ? (cel mai important !?)
Cam cat m-ar costa toate actele necesare + licente (estimativ) ?
Vreau sa fiu 99% legal in chestia asta daia intreb . Multumesc !
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
Stoican95, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:33, 21 August 2014
In primul rand, nu stiu daca licentele jocurilor (EULA) pe care le doriti permit prezentarea/exploatarea jocurilor in public. In orice caz, se practica des postarea de filme din jocuri pe YouTube si nu cred ca simpla expunere a imaginilor din jocuri ar fi problematica din punct de vedere juridic. De ex., nVidia are produse speciale pentru captarea si redistribuirea scenelor din jocuri, lucru de care nu s-ar fi apucat daca ar fi fost ilegale.

In al doilea rand, inafara de cerinta expresa de a avea o licenta pentru fiecare exemplar de joc nu cunosc ca vreo instanta romana sa fi recunoscut ca valabili termenii din licentele de software (adica e musai sa fi cumparat cate o licenta, dar nu e sigur daca sunteti obligat sa respectati termenii si conditiile din EULA si nici nu vom sti asta pana nu se pronunta un recurs in interesul legii pe tema asta).

Atentie ca va revine sarcina sa demonstrati in caz de control ca licentele sunt originale si nu sunt produse piratate redistribuite. De ex. pentru a juca acelasi joc pe maxim 10 console trebuie sa aveti 10 licente pentru acel joc.

Pentru a vinde bauturi si gustari pentru a fi consumate in incinta va trebui sa indepliniti cerintele legale pentru unitati de alimentatie publica (de ex. sa obtineti autorizatii de la instantele competente).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta sala jocuri playstation 4 claudiujc claudiujc buna ziua. am o problema cu care ma confrunt de vreo 3 saptamani. doresc sa deschid o sala de gaming cu console playstation si nu stiu cum as putea obtine ... (vezi toată discuția)
Inchiriere jocuri consola eklipse eklipse Salut, Ma poate ajuta si pe mine cu raspunsul la intrebarea urmatoare: Am o firma care ar vrea sa inchirieze legal jocuri (originale) de consola. Este ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea de software sh manea_andrei manea_andrei Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)