avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Achizitionarea de Software sh
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Achizitionarea de Software sh

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii.
Multumesc!
si daca am cumparat o licenta de office si nu am factura la ea, dar am cutia pe care este scrisa licenta, in caz de control sunt acoperit sau nu
Banuiesc ca nu achizitionati licentele pentru uz personal, astfel ca nu sunteti in legalitate in cazul unui control. Solicitati factura de achizitie a PC-ului cu licenta OEM, pentru a avea dovada achizitiei softului, sau achizitionati un GGK pentru Windows 7 sau Windows XP Professional si astfel veti avea si factura de care este nevoie in cazul unui control. Licenta despre care vorbesc se poate instala si pe PC-uri mai vechi, este perpetua, dar nu include drepturi de downgrade.
Pai si daca le cumpar pentru uz personal sunt in legalitate?Nu prea inteleg.
Daca folositi ca persoana fizica softul, numai daca aduceti atingere dreptului de autor, se considera fapta penala. In schimb ca si persoana juridica (desfasurati activitati economice) trebuie sa aveti licentele in cazul unui control.
manea_andrei a scris:

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii.
Multumesc!


Nu exista software la mana a doua. Recomercializarea de software este explicit interzisa de catre orice companie producatoare de software, iar ca alternativa exista variante gratuite.

Alte discuții în legătură

Licenta sala jocuri playstation 4 claudiujc claudiujc buna ziua. am o problema cu care ma confrunt de vreo 3 saptamani. doresc sa deschid o sala de gaming cu console playstation si nu stiu cum as putea obtine ... (vezi toată discuția)
Licenta la windows w0lfshad3 w0lfshad3 E pe user, pe calculator, pe firma, pe ce? (vezi toată discuția)
Control licentiere soft apateanu apateanu Situatie ipotetica: La un control la punctul de lucru sunt prezente mai multe dispozitive (fixe sau/si mobile) care ruleaza diferite softuri (open ... (vezi toată discuția)