avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Licenta sala jocuri playstation 4
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Licenta sala jocuri playstation 4

buna ziua. am o problema cu care ma confrunt de vreo 3 saptamani. doresc sa deschid o sala de gaming cu console playstation si nu stiu cum as putea obtine licenta (sau daca este necesar pentru Romania). nu am gasit niciun raspuns concret pana acum si m-am gandit sa apelez la voi. orice ajutor e binevenit. va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:24, 20 Martie 2017
Salut! Am și eu aceeași problema, poți sa îmi zici dacă ai aflat ceva mai concret?
Mulțumesc!
Jocurile sunt licentiate cate o copie per jucator (socotind jucatorii care joaca simultan). Modelul este cartea: o singura persoana poate citi o carte la un moment dat, daca doua persoane vor sa citeasca aceeasi carte in acelasi timp trebuie sa cumpere doua carti identice (adica e musai sa fi cumparat cate o licenta, dar nu e sigur daca sunteti obligat sa respectati termenii si conditiile din EULA si nici nu vom sti asta pana nu se pronunta un recurs in interesul legii pe tema asta).

Atentie ca va revine sarcina sa demonstrati in caz de control ca licentele sunt originale si nu sunt produse piratate redistribuite. De ex. pentru a juca acelasi joc pe maxim 10 console trebuie sa aveti 10 licente pentru acel joc.

Cand vorbim de piraterie informatica sau folosire de soft piratat stim despre ce discutam, deoarece legea prevede ce sunt alea. Infractiunea de piraterie exista, deoarece e prevazuta de lege. Dar, dupa stiinta mea, nicio EULA nu a fost vreodata recunoscuta drept valabila de vreun tribunal romanesc. Ca altfel pot sa fac si eu EULA in care prevad "utilizatorul va plati producatorului 1000 RON/zi", ofer gratuit softul spre descarcare si pe urma dau in judecata utilizatorii care n-au citit EULA si au apasat "Da, sunt de acord".

Mai corect spus: exista soft cu licenta sau fara licenta. Cum am spus mai sus, pana acum niciun tribunal romanesc nu a recunoscut drept valabili termenii licentelor software (EULA), deci chestia ca eu daca am soft cu licenta mi-ar fi interzis sa-l ofer altora sa se joace cu el nu e demonstrata. De ex. daca strecor in termenii licentei ca utilizatorul trebuie sa-mi plateasca cate 100 RON la fiecare doua zile, ma tem ca acordul dat licentei nu va fi recunoscut drept contract incheiat in mod legal. Adica se aplica sec ce spune legea: pirateria software trebuie pedepsita, sala de jocuri nu este in mod explicit interzisa de lege, deci este permisa.
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea de software sh manea_andrei manea_andrei Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)
Ce am nevoie pentru deschiderea unei sali de playstation4 ( licente,acte,taxe)? Stoican95 Stoican95 am un spatiu de 20 m.p , ma gandesc serios sa deshid o sala de ps4 cu un firgider cu snaksuri cu muzica , sucuri etc si cu un program de la 12 dimineata pana ... (vezi toată discuția)
Control licentiere soft apateanu apateanu Situatie ipotetica: La un control la punctul de lucru sunt prezente mai multe dispozitive (fixe sau/si mobile) care ruleaza diferite softuri (open ... (vezi toată discuția)