avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire conturi bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire conturi bancare

Buna ziua,
problema mea este urmatoarea: am o poprire a conturilor mele bancare, mai exact 3 conturi, la banci diferite, printre care si contul de salariu. Suma popririi fiind mai mare dacat salariul lunar, mi-a fost blocat tot venitul, desi legal stiu ca nu se poate lua mai mult de o treime, in ideea -cred eu- de a lasa persoana in cauza sa aiba din ce sa traiasca restul lunii, urmanad sa se ia acea treime lunar pana se acumuleaza suma.nu? intrebarea mea este cum ma ajuta pe mine faptul ca mi se ia doar o treime, daca mi-a fost blocata toata suma si n-o pot folosi. Si a doua intrebare este cat de normal sau legal este faptul ca mi-a fost luata acea suma din toate cele 3 conturi (deci de 3 ori) iar acum eu trebuie sa umblu sa-mi recuperez banii.
As vrea sa stiu daca am vreo lege de partea mea, deoarece intentionez sa dau institutia respectiva in judecata.
Astept opinia dumneavoastra. multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 19 August 2014
Cati creditori aveti, cate executari silite aveti? Cine este creditorul? Banca sau altul?
Este vorba de niste taxe neplatite la timp care s-au acumulat, atata tot; Institutia respectiva are dreptul sa puna popriri fara a fi nevoie de un executor judacatoresc.Doar ca aparent sistemul prin care isi recuperaza banii nu si are si capacitatea de a monitoriza faptul ca retrag aceleiasi persoane suma datotata de mai multe ori, din conturi diferite.Si bineinteles ca eu ca sa imi imi primesc inapoi banii luati in plus nu este la fel de simplu...
Aaaa ...daca este vorba de fisc, da, asa procedeaza, iau banii din 3 locuri, urmand ca mai apoi sa mergeti dvs. la ei sa solicitati ridicare poprire si sa solicitati restituirea sumelor incasate in plus. (Sistemul romanesc cu mici la caserola si bere la pet, ieftin.)
Inteleg....Si parte in care "ma ajuta" luandu-mi doar 1/3 din salariu, dar il blocheaza pe tot? este la fel de legala?...pentru ca daca imi trateaza fiecare cont independent din moment ce imi sunt luati banii din toate, la fel nu au de unde sa stie ca am poate niste economii in alte conturi diferite de cel de salariu, si blocandu-mi toate veniturile cred ca se incalaca niste drepturi...ma insel?
Multumesc pentru ajutor.
NU, (dupa ce ati venit cu precizarile) lucrurile stau asa: vi se executa conturile in totalitate (la fel de bine puteau sa va execute si alte bunuri mobile si imobile), iar veniturile viitoare in proportie de 1/3.

Alte discuții în legătură

Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Poprire ilegala??? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Am o problema deosebita cu banca unde eu lunar incasez salarul.pe card. In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile m-i sa instituit o ... (vezi toată discuția)
Poprire bancara craft craft BUna ziua, Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult ... (vezi toată discuția)