avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale poprire bancara
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

poprire bancara

BUna ziua,

Societatea la care lucrez a primit o poprire bancara de la ANAF dar nefiind activitate nu a aflat decat la prima incasare care a fost la mai mult de 30 de zile de la momentul popririi. Suma incasata depaseste valoarea incasata dar banca nu vrea sa deblocheze contul pe motiv ca poate au venit intre timp alte popriri si cica asa este in codul fiscal desii eu nu am gasit nimic in acest sens. Este normal? Nu stiu ce ar trebui sa facem.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: craft , utilizator 23:03, 3 Septembrie 2012
banca ar trebui sa deblocheze contul imediat ce a retinut suma egala cu cea din poprirea ce a sosit de la ANAF.
NU vrea sa faca acest lucu decat cu o hartie din partea ANAF care sa ii zica ca nu am alte datorii. Nu inteleg de cand este banca recuperator de datorii.

Nu vreau sa merg la ANAF si nu stiu cum sa procedez sa imi deblochez suma ramasa. De o saptamana am acest cont blocat. Suma poprita a fost virata catre ANAF.
In general cand o institutie pune poprire pe un salariu, isi recupereaza debitul, dupa care tot aceea institutie este ceea care ridica interdictia dupa contul de salariu. Ca lucrurile sa mearga mai repede, trebuie sa va prezentati personal la institutia respectiva pt a primii adresa care deblocheaza contul.

Acum dvs, va stiti prioritatile, daca va duceti, sau asteptati pana institutia respectiva va trimite adresa catre banca.
De asemenea, institutia care executa poprirea nu trebuie sa faca decat ce i se cere.

De aceea, cred ca banca face exces de zel si isi depaseste atributiile, incalcand legea, blocand intreaga suma aflata in cont.

Procedura cea mai buna este sa notificati in scris banca despre acest lucru si ca ii veti da in judecata cerand daune pentru perioada in care care banii au fost blocati.

E posibil sa fie, inclusiv, o intelegere proasta a normelor bancii de catre vreunul dintre angajati.
Eu am patit-o si astfel s-a clarificat.
Multumesc.

Cei de la banca spun ca asa scrie in codul fiscal. Eu nu am gasit in codul fiscal nimic legat de reglulile popririlor.
Si deasemenea mi-au zis ca daca nu duc niciodata hartie de deblocare de la ANAF ei or sa-mi tina nelimitat contul blocat. Mi se pare abuz si ca banca se foloseste de banii nostrii de la ea putere.
O sa ma adresez departamentului juridic. Sa vad ce raspuns am sa primesc.
Nu cred ca ii intereseaza pe ei ce popriri avem noi si nici daca le pletim sau nu. Nu au acest drept. Asta mai lipseste ca bancile sa devina recuperatori. Poate ne recupereaza si noua sumele pe care ANAF trebuie sa ne returneze.

Alte discuții în legătură

Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a obligațiilor, în ce ordine se recuperează sumele? Adică executarea silită a imobilului și ... (vezi toată discuția)
Poprire cont- pt neplata impozit finante lucaamval lucaamval Buna ziua, Am primit înștiințarea de la banca ca mi-a fost poprit contul pt neplata impozitului pe profit pt un PFA. Valoarea poprita este ... (vezi toată discuția)