avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie rezolvare dosar care a primit verdict ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie rezolvare dosar care a primit verdict "cerere de reexaminare neintemeiata""

Buna ziua

Care este urmatorul, pas in rezolvarea unui dosar care a primit verdicat "respinge cererea de reexaminare ca neintemeiata. Definitv."

Descriere pe scurt:

1. Am depus la Tribunaul de sector un dosar prin care ceream anularea unui PV
Tribunaul transfera dosarul la tribunalul Bucuresti

2. Primesc la posta doar a 2a comunicare: cum ca mi se respinge dosarul ca nu am depus inscrisurile cerute in prima comunicare. cu drept de reexaminare
Se mai noteaza ca conform filei "x" este dovada ca mi sa inmanat prima comunicare

3. Depun toate inscrisurile cerute si mentionez ca prima comunicare nu am primit- o si cer reexaminaea.
Mentionez in cerere :
ca nu am putut sa consult dosarul sa vad fila "x" (era la arhiva si pana venea dosarul trecea termenul in care puteam sa cer reexaminarea). si ca nu puteam sa ridic nimic de la posta intrucat mi am schimbat domiciliu

4. la proces ma prezint si mentionez ca la vechea adresa locuiesc parintii mei
fila "x" mentiona tocmai ca nu am fost gasita acasa si s a depus in cutia postala

5. primesc raspuns ca reexamninare cererii se respinge ca neintemiata pt ca nu am anuntat ca mi am schimbat domiciliu.Solutia pronuntata este definitiva.

Nota:mi am schimbat domiciliu cand dosarul era in transfer de la un tribunal la altul.


Va rog sa ma indrumati:
in concluzie intrucat nu am primit prima comunicare dosarul nu se mai judeca
Ce pot face mai departe ?
Cel mai recent răspuns: Adriana001 , utilizator 11:10, 19 August 2014
Din pacate nu mai aveti ce sa faceti,daca era vorba de o cerere de chemare in judecata avand alt obiect puteati sa introduceti din nou actiunea la instanta competenta,in situatia dvs in care contestati un proces verbal de contraventie (nu ati precizat ce fel de contraventie) a trecut termenul in care puteati formula contestatia.In cazul in care formulati din nou urmeaza a fi respinsa ca tardiva,puteti face totusi acest lucru doar pentru a tergiversa plata amenzii respective si eventual a masurilor dispuse pana la primul termen de judecata cand instanta va admite exceptia tardivitatii .
E vorba de procesul verbal de ridicare a masinii din parcare de catre politia de mediu.
pe motiv ca masina este fara stapan. Eu imi revendic masina prin anularea PV



Notez ca hotararea tribunalului bucuresti de a dipsune anularea cererii s a bazat pe motivul ca mi a fost inmanata prima comunicare conform filei "x" de la dosar, insa tocmai acea fila spune ca nu am fost gasit acasa, deci nu mi s a inmmant.

Ce se poate face pt a demara procesul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru rovinieta Iuliansimerian Iuliansimerian In martie 2015 sotia a primit, total aiurea, un proces verbal de contraventie pentru neplata rovinieta. Spun total aiurea pentru ca in data, locul si ora ... (vezi toată discuția)
Respinge ca neîntemeiată cererea de reexaminare. definitivă. stefanbel23 stefanbel23 Buna ziua, In urma cu ceva vreme am inceput un proces cu IPJ Vrancea in care solicitam anularea unui PV de contraventie pentru depasirea vitezei legale. ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare, plangere amenda pv rovinieta webberas webberas Buna ziua, Am primit o amenda de rovinieta pentru o masina vanduta si scoasa de la taxe si impozite de anul trecut. Am deschis un dosar la judecatoria ... (vezi toată discuția)