buna ziua...
in anul 2010 am cumparat de pe internet un auto marca opel vectra c an 2003 care la un an respectiv 2011 am aflat ca este furata, s a pus sechestru pe ea ,proprietarul de drept o firma de leasing prezentandu se in momentul in care mi s a luat masina cu un act , o decizie de la un prim procuror sef in care scria ca masina trebuie sa ramana la proprietarul initial pana la solutionarea cazului.
Prin urmare l am dat in judecata pe cel de la care am luat masina acesta fiind acum de negasit.
Din momentul in care am facut asta si din momentul in care mi s a luat masina au trecut 3 ani..........nimic...
Acum 2 luni ma cheama la el inspectorul care se ocupa de caz sa mi spuna ca ....sunt slabe sanse , ca e o retea de infractori si ca sunt greu de adunat , aproape imposibil...dar sa mi si spuna ca de ce nu am facut o cerere catre Procurorul sef sau Prim Procurorul (nu stiu titulatura functiei) de pe langa Judecatoria Zalau (de acolo este firma de leasing) ca sa cer ca masina sa stea la mine in custodie pt ca am fost un cumparator de corect, firma de leasing ne avand voie sa faca nimic acum cu masina(vanzare,modificari constructive,etc)...masina zacand probabil de atatia ani si inca multi de acum probabil....
Va confruntati cu o situatie comuna si altor cumparatori de buna credinta
In cazul bunurilor auto cu suspiciune de furt,se dispune masura asiguratorie a sechestrului,
ceea ce genereaza blocarea datelor de identificare auto in baza de date RAR a tarii unde a fost declarat furtul si in Romania,cu restrictionarea dreptului de circulatie a autovehiculului pana la finalizarea cercetarilor-lucru care poate dura ani de zile
De la momentul instituirii sechestrului asupra bunului mobil nu se mai pot opera modificari referitor la proprietar/detinator
Singurul demers pe care il puteti desfasura este sa demonstrati autoritatii competente in cercetare buna dv credinta in procedura de achizitionare bun mobil
Chiar daca se dispunea ca masina sa ramana in perioada cercetarilor in grija dv,nu puteati sa o utilizati,sa efectuati ITP,sa o instrainati
Cunosc speta identica a carei cercetare a durat 8 ani,timp in care cumparatorul de buna credinta a efectuat expertize tehnice si in final a obtinut solutie favorabila din partea parchetului
Dupa dispunerea masurii ridicarii sechestrului de catre parchet ,cumparatorul a fost nevoit sa se confrunte cu aceiasi birocratie,lipsa de profesionalism si dezinteres din partea reprezentantilor RAR,care se retineau a ridica restrictia din baza de date,invocand ca exista norme specifice RAR care nu au legatura cu dispozitiile procurorului,ca radierea autovehiculelor din baza de date ca furate se realizeaza la interval de 10 ani