As avea o intrebare si anume daca notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui cerificat de calitate de mostenitor as putea sa ma adresez in acest sens la un alt notar din alta zona teritoriala?
Toti notarii din zona teritoriala refuza sa-mi elibereze certificatul de calitate de mostenitor insa doar verbal. Si la cererea mea trimisa cu aviz de primire refuza sa-mi dea un raspuns in scris. Unul dintre notari a incheiat un contract de vinzare cumparare al unui teren de autorului meu iar din expertiza grafica reiese ca este semnat in fals, orasul fiind mic toti notarii se cunosc intre ei. Banuiesc ca acesta este motivul. In instanta am solicitata constatarea nulitatii acestui contract dar am pierdut procesul pentru ca cumparatorii mi-au invocat exceptia lipsei de interes. Ce sa fac cui sa ma mai adresez in acest sens?
Va ultumesc domnule avocat pentru raspuns dar autorul meu e decedat de 26 ani era un unchi un frate al mamei fara copii. Mama mea a decedat dupa 3 luni dupa decesul unchiului iar dupa mama am dezbatut succesiunea. Locuiam linga unchiul meu si am folosit bunurile ramase impreuna cu sotia lui cu care m-am inteles sa nu instrainam nici un bun cit traieste ea asa ca nu am dezbatut succesiunea nici eu nici ea. Sotia unchiului a decedat acum 2 ani dar nici dupa ea nu s-a dezbatut succesiunea. Am reusit doar de curind dau o declaratie de acceptare a succesiunii dupa unchiul meu un notar. De curind am gasit si testamentul olograf al unchiului (eram plecata din tara din 1990). Am facut si o expertiza grafoscopica la acest testament din care reiese ca testamentul este scris datat si semnat de catre unchiul meu. Dupa decesul sotiei am aflat de contractul de vinzare cumparare incheiat la notar dar semnat in fals.