avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Alcool.Cantitate.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Alcool.Cantitate.

Salut. Spuneti mi, va rog, cu cat alcool am voie sa trec din Republica Moldova in Romania? Stiu ca poti trece diferite cantitati, in functie de procentul de alcool. Multumesc!
Si cu cate pachete de tigari?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:45, 10 Iunie 2009
Discutabil din pacate. Nu exista inca un Acord incheiat privind micul trafic de frontiera cu Moldova. Totusi, pana la semnare vestitului Acord raman de aplicat dispozitiile codului vamal.
Codul Vamal al Romaniei prevede reguli stricte referitoare la introducerea in tara a marfurilor provenind din tari care nu fac parte din Uniunea Europeana. Ca o regula generala, bunurile pe care un calator le poate introduce in tara trebuie sa fie intr-o cantitate rezonabila si destinate uzului personal. Astfel, o persoana care vine de exemplu, din Ucraina sau Republica Moldova poate avea asupra sa doar un cartus de tigari (200 de tigarete).

In ceea ce priveste alcoolul, pot fi introduse in tara bauturi spirtoase in cantitate de un litru, in cazul in care taria alcoolica depaseste 22%, sau doi litri daca bautura are o tarie mai mica de 22% din volum. Pot fi aduse in Romania doar 50 de ml de parfumuri si 250 de ml apa de toaleta. Mai trebuie spus ca o persoana fizica nu poate aduce in tara bunuri in vederea comercializarii, chiar daca plateste taxe vamale.

Cam asta stiu eu, cel putin.:">

Mai nou, se admite ca o persoana sa aiba asupra sa doar 2 pachete de tigari la trecerea granitei dintr-un stat care nu face parte din UE (Ucraina sau Moldova). Ce depaseste aceasta cantitate este considerat contrabanda #-o
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinerea in afara antrepozitului fiscal klaus86 klaus86 articolul 296^1 alineatul (1), dupa litera k) se introduc doua noi litere, literele l) si m), cu urmatorul cuprins: “l) detinerea de catre orice ... (vezi toată discuția)
Modificari regulament vamal? dan2507 dan2507 stiu ca anul trecut cantitatea maxima de tigari admisa la introducere in tara era de 200 de tigari (1 cartus)/pers. as dori sa stiu daca au intervenit ... (vezi toată discuția)
Tuica de prune peste granita Sara.CD Sara.CD Buna ziua, ma puteti ajuta cu urmatoarele: Vreau sa plec in Italia si doresc sa duc 1-2 litri de tuica de prune de casa acolo, deci sticla nesigilata. ... (vezi toată discuția)