avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa fac sa imi vad copilul? plsss
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa fac sa imi vad copilul? plsss

salutare .. am o problema foarte mare ... am o prietena in thailanda si impreuna avem un copil nascut de abia 2 saptamani .. pe certificatul de natere al copilului este trecut numele meu si al prietenei mele ... cum sa fac sa obtin viza pt thailanda si de ce acte am nevoi ? va multumesc din inima ..e posibil sa o aduc in romania impreuna cu copllul?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:37, 19 Mai 2009
Cautati pe siteul ministerului de externe modalitatea prin care puteti obtine viza. Prietena dvs. poate veni in tara daca i faceti o invitatie , i nsa va trebui sa indepliniti niste conditii, sa faceti dovada unei locuinte, a veniturilor , deasemenea prietena dvs. trebuie sa indeplineasca unele conditii , insa veti gasi pesite tot ceea ce trebuie sa stiti.
Cu ceva eforturi o sa reusti.
Va doresc SUCCES!
Cum va puteti aduce familia:
Viza de lunga sedere se acorda strainilor pe o perioada de 90 de zile, valabila 6 luni, cu una sau mai multe calatorii, pt diverse scopuri, intre care si reintregirea familiei - strainilor care urmeaza sa intre in RO in scopul redobandirii unitatii familiale. Cererea-tip se depune la formatiunea teritoriala a Autoritatii pt straini in a carei raza domiciliati sau aveti resedinta (de regula, autoritatea aceasta se afla undeva in sediul inspectoratului de politie).

Viza de lunga sedere permite strainilor intrati pe teritoriul RO sa solicite prelungirea dreptului de sedere temporara si sa obtină un permis de sedere.

Cand mergeti cu actele necesare invitatiei sa aveti si certificatul de nastere al copilului – macar in copie legalizata (in chestiunea actelor ar fi bine sa mergeti sa intrebati personal deoarece am constatat ca... ”fiecare bordei cu alt obicei” desi legea care guverneaza procedura invitatiei ar trebui sa aiba... acoperire nationala). Strainul trebuie sa va trimita cazier fiscal, copie dupa pasaport, 2 foto 3/4... Iar dv trebuie sa aveti C.I. (original si copie), dovada mijloacelor de intretinere...

Formulare pt invitatie va dau politaii. Raspunsul ca se aproba, sau nu, invitatia depusa de dv trebuie sa vina in max 60 de zile de la data depunerii.

Nu scriu toate conditiile pt ca e probabil (n-ar fi prima data!) sa nu aveti nevoie de toate actele pe care le mentionez sau contrar: sa aveti nevoie de mai multe... Intrebati direct la politai, expunandu-le situatia si specificand ca doriti o invitatie pt viza de lunga sedere (e formular diferit fatza de invitatia in scop de vizita). Sa le spuneti si despre faptul ca nu sunteti casatorit cu mama copilului dar numele dv apare pe certificatul de nastere al minorului...
Va doresc bafta! Pt ca aveti nevoie!

In ceea ce priveste procedura obtinerii vizei dv pt Thailanda... intrebati despre actele necesare, eventual, la o agentie de turism care face excursii spre aceasta tzara...

Revin, pt ca am gasit pe net:
Viza se obtine de la Ambasada Thailandei la Bucuresti. Documente necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data plecarii, 1 fotografie tip pasaport, bilet dus-intors (Bucuresti-Bangkok-Bucuresti) si va trebuie vreo 20 dolari (echivalent lei) taxa de viza. Obtineti viza in cateva ore, sau a doua zi... Alta modalitate de a obtine viza turistica: la sosirea pe Aeroportul International din Bangkok: bilet de avion pana in Bangkok; pasaport valabil cel putin inca sase luni de la data intrarii; 15 dolari. Viza este valabila 60 de zile si poate fi prelungita, pentru alte 15 sau 30 de zile, la Biroul de Imigrare din Bangkok - dar n-as miza pe aceasta varianta fara a intreba la ambasada.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie mixta magda_alexandrescu magda_alexandrescu vreau sa ma casatoresc cu un cetatean tunisian, lamuriti-ma va rog, dupa casatorie in cat timp poate obtine permis de sedere in romania? si ce drepturi are? de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare in vederea incheierii unei casatorii dintre un cetatean algerian si cetatean roman in romania celeste6762000 celeste6762000 Buna ziua As dori sa va intreb ce acte trebuiesc pregatite pentru a incheia o casatorie intre un cetatean algerian si un cetatean de nationalitate romana. Cam ... (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean tunisian anymor anymor Buna ziua!As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a invita un cetatean tunisian in Romania si unde trebuie facuta invitatia.in cazul in care nu am un ... (vezi toată discuția)