avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare in vederea incheierii unei casatorii ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare in vederea incheierii unei casatorii dintre un cetatean algerian si cetatean roman in Romania

Buna ziua
As dori sa va intreb ce acte trebuiesc pregatite pentru a incheia o casatorie intre un cetatean algerian si un cetatean de nationalitate romana. Cam cat timp ar dura procedura in Romania.
Tin sa mentionez ca am domiciuliul stabil in Romania, locuiesc cu mama si sora mea, am fost divortata , iar logodnicul meu este la prima casatorie cu stagiul militar satisfacut.
Am incercat modalitatea de a ne casatori in Algeria dar investigatiile la autoritatile algeriene dureaza cam mult pana ne vor elibera un document in care sa ne aprobe incheierea casatoriei acolo si eu va trebui sa ma deplasez de 2 ori acolo, iar munca pe care il efectuez la servicu nu imi permite sa imi iau multe zile de concediu. Astfel, am ales varianta aceasta de a ne casatori in Romania.
Ce documente ar trebui sa pregateasca logodnicul meu si care ar fi pasii pentru legalizarea si supralegalizarea acestora, ce taxe ar trebui sa plateasca si cam cat timp ar dura ca sa stim mai precis pe cat timp sa i se faca invitatia in vederea obtinerii vizei de sedere scurta sau viza de sedere lunga.
Am sunat si la Ambasada Romana din Alger si nu ne-au dat detalii despre pasii care trebuiesc urmate in ceea ce priveste casatoria noastra.
Nu stiu care ar fi varianta cea mai buna pentru a ne casatori (acolo sau aici). Pentru mine prezinta chiar un mare dezavantaj, dat fiind faptul ca lucrez intr-o unitate de invatamant universitar si nu dispun de atata timp sa stau acolo pana ne lasa sa ne casatorim. Sistemul de acolo nu e promp, totul dureaza foarte mult si este foarte dificil sa obtinem raspunsuri, actele nu se aproba atat de usor.
Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce si cum am putea face.
Multumesc pentru atentia acordata.

O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: Dana0611 , utilizator 21:31, 7 Aprilie 2023
Aveti ambasada la Bucuresti, deci ati putea incerca sa vedeti daca va pot ajuta cu adeverinta de cutuma. Daca nu, aveti nevoie de certif. de nastere si adeverinta de cutuma de la starea civila din Algeria. Pe aceste acte se pune stampila -supralegalizarea de la MAE Algeria, Ambasada si MAE Romania. Sa aveti grija sa obtineti 90 de zile viza pentru ca in Romania actele va stau 10 zile la starea civila, iar daca ceva nu e bine sa va puteti intoarce. Logodnicul va da o declaratie pe proprie raspundere la notar si sa nu uitati ca aveti nevoie de translator la st.civila si cand bagati actele si dupa 10 zile la cununie.
Va multumesc frumos.
Buna..sunt Claudia..spuneti mi va rog ati reusit sa va casatoriti..pt.ca si eu sunt in aceasi situatie..va rog mult.multumesc
Spune mi te rog cum ai reusit sa ajungi in Algeria...ca mie nu mi au aprobat invitatia..iar fara e imposibil de ajuns..multumesc
Dupa ce am primit invitatia, am pregatit o copie dupa pasaportul meu care trebuie sa fie valabil sa nu se apropie de expirare si toate vizele, 2 poze, am completat 2 formulare si am platit 60 de euro taxa consulara.
Le-am spus ca ma duc in vacanta la prietenul meu si ma vor gazdui parintii lor.
Dupa 5 zile m-au sunat si mi-am ridicat viza.

Alte discuții în legătură

Documente necesare casatoriei cu un cetatean nigerian wall-street wall-street Spuneti-mi va rog ce acte are nevoie un cetatean nigerian in Romania pentru a se casatori. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Casatorie romanca cu un cetatean algerian ivonneo0183 ivonneo0183 buna, am si eu o intrebare.in cat timp se poate recunoaste casatoria dintre o romanca si un cetatean algerian la noi in romania, si cum se poate face ... (vezi toată discuția)
Invitatie cetatean tunisian anymor anymor Buna ziua!As dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a invita un cetatean tunisian in Romania si unde trebuie facuta invitatia.in cazul in care nu am un ... (vezi toată discuția)